Spor
  • 28.9.2013 22:43

Arena'da Terim sansürü!..

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmada Galatasaray'ın golünü 18. dakikada Engin Baytar kaydederken, Çaykur Rizespor'un golü 55. dakikada Tevfik Köse'den geldi.Bu arada maçın 74. dakikasında Galatasaray'dan Selçuk İnan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. 

HOCA İÇİN KARAR ANI

Galatasaray Kulübü 2.Başkanı Özkan Olcay karşılaşma öncesi yaptığı açıklamada, "Maç sonrası yönetim olarak toplanıp bütün alternatifleri tek tek inceleyeceğiz. En hayırlısının hangisi olacağına maç sionrası karar vereceğiz" dedi.

MUSLERA 90. KEZ

Galatasaray kalesini Temmuz 2011'de devralan Fernando Muslera, sarı-kırmızılı takımın Spor Toto Süper Ligi'nde Ç.Rizespor karşısında 90.kez forma giydi. Üst üste gelen 2 şampiyonlukta büyük katkısı bulunan Uruguaylı kaleci her 2 sezonda ligin en az gol yiyen kalecisi unvanını kazandı. 'Nando' lakaplı oyuncu, geçtiğimiz sezon ligin 34 haftalık ilk bölümünde 90 dakika sahada kaldığı 32 karşılaşmanın 16'sında kalesini gole kapayarak bu alanda Taffarel ve Mondragon'u geride bırakarak rekor kırmıştı. Bununla da yetinmeyen Muslera, Süper Final bölümünde Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor'a karşı birer maçta gol yemeyerek bu alandaki maç sayısı 19'a çıkarmıştı.

GOL MAKİNESİ DROGBA

Transferinin ardından Galatasaray markasını Avrupa'da yukarılara taşıyan Didier Drogba performansıyla da göz dolduruyor. Fildişili oyuncu Ç.Rizespor karşısında kariyerinin 651.maçına çıktı. Sarı-kırmızılı takım ile 25.kez forma giyen yıldız oyuncu toplamda 246 gol atarak ulaşılması güç bir performansa ulaştı. Tecrübeli forvetin, Fransa'da başlayan ardından İngiltere, Çin ve Türkiye'de devam eden kulüp kariyerini önümüzdeki sezon Amerika'da sonlandırması bekleniyor. Drogba ülkesinin milli takımı ile 97 kez forma giydi ve 62 gole imza attı.

TERİM'E DESTEK

Galatasaray'da beklenmedik bir şekilde görevine son verilen Teknik Direktör Fatih Terim'e tribünlerden destek gelirken yönetime de yoğun tepki oluştu. Tecrübeli teknik adamın görevden ayrılmasından bir gün sonra Arena'nın etrafına Başkan Ünal Aysal ve yönetimden Adnan Nas, Lütfi Arıboğan ve Bülent Tulun gibi isimlere tepki pankartları asan taraftarlar, Çaykur Rizespor ile oynanacak mücadelenin öncesinde de Türk Telekom Arena'ya yeni pankartlar astı. Yönetime istifaya çağıran taraftarlar bir pankartta 'Terim'iz soğumadan istifa' yazdı. Başka bir pankartta ise Fatih Terim ile özleşen 'Allah Kerim, Fatih Terim' sloganı yer aldı. Bu iki pankart sosyal medyada da kısa sürede ciddi bir kitleye ulaştı.

ARIBOĞAN: "FATİH HOCA BANA SÖYLEMEDİ"

Fatih Terim'in görevinden alınmasının ardından Lütfi Arıboğan da bir açıklama yaptı. Arıboğan, Ünal Aysal'ın kurullar için bilgilendirme de söylediği bir söz için; "Fatih Hocanın söylemediği bir sözü de benim Başkan Ünal Aysal'a aktarmam söz konusu değildir" dedi. Sarı-kırmızılıların İcra Kulübü Başkanı bilgi kirliliğini önlemek için yaptığı açıklamada, "benim Fatih Hoca ile görüşüp, başkanımızı aramasını söylediğim doğrudur. Ancak buna karşılık Fatih Hoca'nın bana söylediği iddia edilen (Eleman değil miyim, ben yoksa Hande ile yoksa Fatih İbradı ile ulaşabilirler) gibi bir söylem Fatih Terim tarafından bana söylenmemiştir ve Fatih Hocanın söylemediği bir sözü de benim Başkan Ünal Aysal'a aktarmam söz konusu değildir. Bu bir gazete haberidir" şeklinde konuştu.

BRUMA İLK 11'DE

Galatasaray'ın Sporting'den transfer ettiği 18'lik Bruma nihayet ilk 11'de yer aldı. Spor Toto Süper Ligi maçlarından Antalyaspor ve Beşiktaş karşılaşmalarında oyuna sonradan dahil olan Bruma Ç.Rizespor karşısında forma giyerek Galatasaray taraftarının önüne çıktı.

GALATASARAY BARÇA'LADI

Galatasaray'ın efsanelerini bir araya getiren özel dostluk maçında Barcelona'yı yenen sarı-kırmızılılar tribünler tarafından dakikalarca alkışlandı. Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'de oynayacağı Çaykur Rizespor maçı öncesinde sarı-kırmızılı takım ile Barcelona veteranları arasında bir gösteri maçı yapıldı. Sarı-kırmızılıların 2000 yılındaki UEFA Kupası zaferini elde eden kadrosunda birçok ismin yer aldığı veteranlar takımı, karşılaşmayı 41. dakikada Alp Küçükvardar'ın attığı golle 1-0 kazandı. Hagi, Hakan Şükür, Tugay, Ümit Karan, Taffarel gibi birçok efsane oyuncunun sahne aldığı maçta Galatasaray taraftarları özellikle Hagi'ye büyük sevgi gösterisinde bulundu. 2000 UEFA Kupası kadrosunda yer alan Popescu ise karşılaşmanın ikinci yarısında Barcelona forması ile görev yaptı.

TOMALI GÜVENLİK

Aşırı tepkiden çekinen Galatasaray yönetimi emniyetten yardım isteyerek daha fazla tedbir alınmasını istedi, İstanbul Emniyeti ise Galatasaray ile Ç.Rizespor karşılaşması öncesi Fatih Terim adına yaşanacak protestoları düşünerek olağanüstü tedbirler aldı. Emniyet stat çevresinde 18 otobüs çevik kuvvet polisinin yanı sıra 2 adet de Toma gönderdi.

EBOUE YİNE YOK!

R.Madrid ile oynanan Şampiyonlar Ligi mücadelesinde kötü oyunu sonrası Fatih Terim tarafından geçtiğimiz hafta Beşiktaş maçının kadrosuna alınmayan Eboue bu hafta da tribüne yollandı.

ALPASLAN DİKMEN

ultrAslan'ın kurucularından ve Genel Koordinatörü Alpaslan Dikmen, vefatının 5. yılında Hasdal Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Galatasaray taraftarı TT Arena'da da Dikmen ile ilgili barkovizyon gösterisi yaptırırken ardından Barış Manço'nun, "Unutumadım seni" şarkısını çaldırdı. Tribüne de pankart asarak, "Kalbimizdesin" yazdı.

ÖNCE HASAN, SONRA ÜMİT TRİBÜNE

Teknik Direktör Fatih Terim'in görevden alınmasının ardından yardımcıları Hasan Şaş ve Ümit Davala göreve devam ederek yeni hocanın gelmesini bekleme kararı almıştı. Galatasaray taraftarları da her iki hocaya da sahip çıkarak tribünlere çağırdı. Davala tribünlere giderek 'Metin Oktay' selamı verirken Hasan Şaş da formanın üzerinde bulunan armayı öperek karşılık verdi. Bu arada futbolcuların tribünlere çağırılmaması dikkatlerden kaçmadı. Taraftarlar hiç bir futbolcu için tezahüratta bulunmadı.

TERİM'E SANSÜR

Ultraslan tribünü ile Opel tribünleri karşılıklı olarak Terim'e destek olmak için tezahüratlar yapmaya başladığı an stat hoparlörleri açıldı ve sesler bastırıldı. Ultarslan tribünü, "Herkes gider biz kalırız" derken Opel tribünü "İmparator Fatih Terim" diyordu. Ancak stat görevlileri sesi yükseltince protestolara neden oldu.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:37

İLGİLİ HABERLER