Gündem
  • 3.10.2005 18:48

ARINÇ: ''AB GÖRÜŞMELERİ ŞU AN OLUMLU BİR SEYİR İZLİYOR''

ANKARA - TBMM Başkanı Bülent Arınç, ''AB görüşmeleri devam ediyor. Görüşmelerin şu anda olumlu bir seyir izlediğini takip ediyoruz'' dedi.
     Avusturya Ulusal Parlamentosu Başkanı Andreas Khol, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ı makamında ziyaret etti.
     Arınç ve Khol, bir süre baş başa görüştükten sonra, iki ülkenin heyetleri arasındaki görüşmelere geçildi.
     Bülent Arınç, görüşmelerin başında yaptığı açıklamada, konuk parlamento başkanını Türkiye'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Görüşmeleri izleyen basın mensuplarının ilgisine işaret eden Arınç, ''Sayın Başkan'ın ziyareti olağanüstü bir ilgi gördü. Bunda 3 Ekim'in ayrı bir özelliği var. Bugün itibariyle Türkiye-AB müzakerelerinin başlaması gerekiyordu'' diye konuştu.
     Arınç, Başbakan Erdoğan ile de sürekli temas halinde olduklarını belirterek, ''Basından takip ettiğimiz kadarıyla şu anda metne son şekli verilmek üzere'' diye konuştu.
     Konuk başkanı, Türk halkının misafirperverlik duygularıyla ağırlayacaklarını ifade eden Arınç, Khol'ün böyle bir gündeki ziyaretinin tarihe not düşüleceğini belirtti.
     Avusturya Ulusal Parlamentosu Başkanı Andreas Khol de yaptığı konuşmada, ziyaretinin çok önemli bir güne denk geldiğine işaret ederek, Avusturya ve Türkiye arasında geleneksel iyi ilişkiler bulunduğunu kaydetti.
     Khol, Türkiye'nin çok önemli bir ülke olduğunu ve bu yüzden 3 Ekim'de Türkiye'ye geldiklerini söyledi.
     AB ile ilişkilerde sonradan sorun yaşanmaması için her konunun incelikle ele alınıp daha sonra karar verilmesi gerektiğini kaydeden Khol, ikili görüşmelerde Arınç'ın kendisine söylediği, ''Geç olsun, güç olmasın'' sözünü tekrarladı.
     Khol, bir gazetecinin ''17 Aralık'tan bugüne ne değişti de bugünkü sorunlara gelindi?'' sorusunu da şöyle yanıtladı:
     ''Bu arada Avrupa'da iki referandum yapıldı. Avrupa'da iki toplum Avrupa Anayasası'nı reddetti. Bu bize halkın görüşlerine ağırlıklı olarak yer verilmesi gerektiğini gösterdi, demokrasi de bunu gerektirir. Türkiye ile müzakerelerin tam üyelikle sonuçlanmasının yanı sıra Türkiye'nin 'hazmedilmesi' ile ilgili bir yaklaşım da benimseniyor.'' Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:59

İLGİLİ HABERLER