Spor
  • 7.9.2013 22:27

Arınç Avcı'yı topa tuttu!..


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Abdullah Avcı ve onun takımı hakkında çok eleştirilerde bulundum. Türkiye öyle bir milli takımla hep başarısız oldu. Çok şükür kendisi asalet gösterdi ve bizzat kendisi istifa ederek, milli takımın önünü açtı." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye A milli takımının, Andorra karşısında aldığı  5-0'lık galibiyete ilişkin bir soru üzerine, dün akşam ki maçı izlediklerini  5-0'ın çok güzel bir başarı olduğunu, gollerden 3'ünü Umut'un, 2'sini de Burak ve  Arda'nın attığını belirtti.

"Bak senin gibi izlemişim" diye espri yapan Arınç, şöyle devam etti:

"Bu bizi mutlu etti. Neden mutlu etti? Çünkü milli takım kötüye  gidiyordu. Tarihinde hiç bu kadar başarısız olmamıştı. Ben konuşan bir insanım,  çok sevdiğim halde, Abdullah Avcı ve onun takımı hakkında çok eleştirilerde  bulundum. Türkiye öyle bir milli takımla hep başarısız oldu. Çok şükür kendisi  asalet gösterdi ve bizzat kendisi istifa ederek, milli takımın önünü açtı. Bence  çok deneyimli çok başarılı futbolcularımız var, iyi bir teknik direktörle  başarılı sonuçlar alabilir. Avcı döneminde yurt dışında, oynayan gençlerimizi bir  araya getirerek, hiçbir hazırlık ve uyum çalışması yapmadan, sahaya sürülüyordu.  Her seferinde mahcup oluyorduk. Herkes kıymetli olabilir, ama önemli olan takım  oyunudur. Takım oyununun iyi bir arkadaşlıkla birbirini tanıyarak ve bir sistem  içinde, güçlendirilmesi lazım."

"Umut golleri attı, umut kapısı açıldı"
Fatih Terim'in, çok başarılı bir teknik direktör olduğunu ve bunu  bütün dünyanın kabul ettiğini ifade eden Arınç, şöyle dedi:
"Onun gelişi bile neticeyi etkiledi' diye düşünüyorum. Diyebilirsiniz  ki Andorra, hiçbir maçında başarılı olamadı, hep gol yedi. Ama önemli olan, bir  milli takımla karşılaşmaktır ve iyi bir oyunla iyi bir sonuç almaktır. Ben  Romanya karşısında da bir galibiyet bekliyorum, çünkü milli takıma güveniyorum.  Özellikle bu son başarı ve heyecanla zannediyorum iyi bir sonuç alacağız. Ondan  sonra da Brezilya'nın yolu açılabilir. Ümitli olalım. Umut golleri attı, umut  kapısı açıldı. İyi olacak inşallah."
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:12

İLGİLİ HABERLER