Gündem
  • 18.10.2008 01:33

ARINÇ, BAŞBUĞ'U ELEŞTİRDİ ERDOĞAN'I ÖVDÜ

Taha Akyol, CNNTÜRK'te sunduğu 'Eğrisi Doğrusu Özel' programında AKP Manisa Milletvekili, TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'ı ağırladı.
Arınç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un Balıkesir'de yaptığı açıklamayla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bülent Arınç, "Yazılı metinden okudu zannediyorum. Balıkesir'de yaptığı bir konuşmaydı. İnsan bezen fevren yanlış bir takım sözler söyleyebilir, çok aşırı bir davranış içine girebilir ama Sayın Genelkurmay Başkanı önündeki bir metinden okuyarak bu konuşmayı yaptı. Çok yanlış bir konuşmaydı. Doğru değildi yani. Bir konu var o konudan üzülmüş olabilirler, sıkılmış olabilirler. Bunu Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı bir davranış olarak görebilirler. Ama ben Sayın Genelkurmay Başkanı'nın tavrını bu kadar tehdit edici, bu kadar baskı altına alıcı, medyayı hedef gösterici bir açıklama olarak çok yanlış ve gereksiz buluyorum" diye konuştu.
En cesur ve en çarpıcı sorulara bile hazır olunması gerektiğini ifade eden Arınç, bu soruların karşılıklarının dürüst ve makul ölçülerde verilmesi gerektiğine dikkat çekti. Bülent Arınç, "Hiç ummadığımız sorularla karşılaşabiliriz. Bu sorulara karşı aşırı tepki vermek yerine, kamuoyunu rahatlatıcı, makul ve doğru cevaplar vermeliyiz. Bunu herkes için söylüyorum" dedi.
BAŞBAKAN'A YAKIŞAN BUDUR
Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbuğ'a destek veren sert açıklamalarına da değinerek, Erdoğan'ın doğru bir tavır sergilediğini ifade etti. Arınç, şöyle konuştu:
"Bir Başbakan'a düşen budur, yakışan da budur. Bir Cumhurbaşkanı'na yakışan da budur. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve onun en üst noktasındaki bir insanın yanlış yapması halinde bile, ondan tarafa bir tavır koyması ve makul sözlerle bunun açıklamasını yapması onlara yakışan bir durumdur. Ama bu Türkiye'deki 70 milyonun beklentisinin karşılığı değildir. Bizim kamuoyuna karşı söyleyeceğimiz bir şey olmalı, vereceğimiz bir şey olmalı."
Bülent Arınç, bugün TBMM Başkanlığı devam etmiş olsaydı bu sözleri söylemeyeceğini konumu nedeniyle Başbuğ'a destek veren açıklamalarda bulunmasının uygun olacağını vurguladı.
Televizyon Gazetesi / Engin Medya

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:17

İLGİLİ HABERLER