Gündem
  • 13.10.2005 20:12

ARINÇ: ''BEYAZ ET TÜKETİLMESİNDE MAHSUR YOK''

ANKARA - TBMM Başkanı Bülent Arınç, ''Beyaz etin tüketilmesinde herhangi bir mahsur olmadığını'' söyledi.
     Arınç, TBMM Üyeler Lokantası'nda milletvekillerine verdiği iftar sırasında yaptığı konuşmada, ''Kuş Gribi'' diye bilinen hastalıktan dolayı çok sayıda hayvanın etkilendiğini belirtti. Türkiye'nin bu konuda gerekli önlemleri aldığını vurgulayan Arınç, AB adına konuşan kişilerin de ''Türkiye bu konuda gerekli önlemleri almıştır, zamanında haber vermiştir, dünya çapında bilgilendirmeyi çok kısa bir zamanda yapmıştır'' dediklerini belirtti.
     Kuş gribinden dolayı panik havası estirenlerin yanlış yaptığını kaydeden Arınç, ''Böyle bir panik Türkiye'nin ekonomisini etkilediği gibi tüketicileri de üreticileri de olumsuz etkilemektedir'' dedi.
     TBMM Üyeler Lokantası'nın salı günkü mönüsünde tavuk eti bulunmamasının, ''kuş gribinden kaynaklandığı'' yönünde değerlendirilerek haberler yayınlandığını anımsatan Arınç, bunun doğru olmadığına ilişkin yaptıkları açıklamanın gazetelerde çok az yer aldığını anlattı.
     İftar sofrasındaki beyaz ete işaret eden Arınç, şöyle devam etti:
     ''Her masada beyaz et bulunmasından dolayı gönül ferahlığıyla söylüyorum ki beyaz etin tüketilmesinde herhangi bir mahsur yoktur. TBMM mutfaklarından sunulan tüm yemek çeşitleri için HACCP yani uluslararası gıda güvenlik standardı uygulanmaktadır. Yapılan kontrollerde o hastalığa rastlanmamıştır. Biz kendi kontrollerimizi yaparak lokantalarımızda o ürünleri sunmaya devam edeceğiz. Üretici, tüketici ve ülke ekonomisinin olumsuz etkilenmemesi için bu tartışmaları durduralım. Beyaz eti afiyetle yiyelim.''
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:54

İLGİLİ HABERLER