Gündem
  • 30.6.2010 17:55

ARINÇ: ''CAMİLER MEYHANEYE ÇEVRİLDİ''

ILGIN - Arınç, Konya'nın Ilgın ilçesinde restorasyonu tamamlanan Mimar Sinan'ın son eseri Lala Mustafa Paşa Külliyesi'nin açılışını yaptı.
Lala Mustafa Paşa Kervansarayı'nın 3.5 milyon liranın üzerindeki masrafla restore edilerek eski haline kavuşturulduğunu anlatan Arınç, ''Ecdadımızın bize miras bıraktığı bu güzellikleri korumak zorundayız, bu bizim için büyük bir sorumluluktur. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz, büyük bir gayretle 2003 başından buyana 3 bin 500'e yakın vakıf eseri restore etmiştir'' dedi.
Arınç, vatandaşlardan, bu gibi tarihi eserlere sahip çıkmalarını istedi.

-AMAÇ DIŞI KULLANILIYOR-

Arınç, günümüze kadar ulaşan ata yadigarı eserlerin kullanılış amacına uygun hale getirilmesinin önemini vurgulayarak, şunları kaydetti:
''Maalesef Türkiye'de öyle yıllar oldu ki vakıf eserleri, üzülerek söyleyeyim ki içlerinde camiler de dahil olmak üzere adeta özel mülk gibi satıldı, elden ele dolaştırıldı. Camilerin ve camilere benzer pek çok vakıf kuruluşunun maalesef meyhanelere çevrildiğini, başka amaçlarla kullanıldığını da biliyoruz. Her vakfın vakfiyesi var, her vakfiyede de 'bu niçin Allah rızası gözetilerek vakfedildi?' açık açık yazılmaktadır. Dolayısıyla o vakfın şartına riayet etmezseniz, bunun vebalı çok büyüktür. Vakıf eserleri niçin vakfedilmişse ona uygun olarak kullanmak gerekir, biz bu şuurda ve inançtayız. Geçmişte atılıp satılan yıkılan, el değiştirilen, harap hale getirilen binlerce vakıf eserini ayağa kaldırıyoruz. Böylelikle hem Allah'ın rızasını kazanıyoruz, hem de milletimize karşı, bize bunları bırakan ecdadımıza karşı en hayırlı hizmeti yapmış oluyoruz.''

-''HELİKOPTERİN GÖSTERGESİ ARIZALANDI''-

Külliye içinde açılan Ilgın fotoğrafları, resimleri ve geleneksel kıyafetlerinden oluşan 'Dünden Bugüne Ilgın Sergisi'ni gezen Arınç, buradan ayrılarak Ilgın Şeker Fabrikasına geldi.
Beraberindekilerle öğle yemeği yiyen Arınç, Ankara'dan geldiği helikopterin göstergesinde çıkan arıza nedeniyle Ankara'dan bir başka helikopterin gelmesini yaklaşık yarım saat bekledi.
Bu süre içinde protokol üyeleriyle tesisin bahçesinde sohbet eden Başbakan Yardımcısı Arınç, Ankara'dan istenen İçişleri Bakanlığına ait helikopterin ilçeye ulaşmasının ardından, Ankara'ya gitmek üzere Ilgın'dan ayrıldı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:21

İLGİLİ HABERLER