Gündem
  • 10.5.2013 16:02

Arınç : Çözüm süreci milleti memnun etti

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, Siirt'te yaptığı açıklamada çözüm sürecinin milleti mutlu ettiğini belirterek, "Son günlerde yaşadığımız çözüm süreci memleketimizin her tarafından hoş karşılandığını söylemek mümkün. Her tarafı geziyorum, herkesi dinlemeye, anlamaya çalışıyorum. Silahların susmasını, kanın durması ve çekilme sürecinin başlamasının milletimizin ne kadar mutlu ettiğini görüyorum. Siirt için de, Şemdinli için de, İstanbul ve Bursa için de bu böyledir. Herkes şiddetin ve silahların durmasından yanadır" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, açılış ve incelemelerde bulunmak üzere özel uçakla geldiği Siirt Havaalanı'nda AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Siirt Valisi Ahmet Aydın, Belediye Başkanı Selim Sadak, işadamları Nihat Özdemir, Ethem Sancak, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu tarafından karşılandı. Daha sonra Valiliğe geçen Arınç, burada Vali Ahmet Aydın'ı makamında ziyaret etti. Vali Aydın, evliyalar diyarı olan Siirt'te Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı ağırlamaktan büyük bir onur ve mutluluk duyduğunu söyledi.

Bülent Arınç ise, Siirt'in mübarek bir şehir olduğunu, daha önce de geldiğini belirterek, şunları söyledi:

"İnşallah bugün yarın Siirt şehir merkezi ve ilçelerde bir takım çalışmalarımız olacak ve vakıflarımızın yaptığı bu hususlardaki çalışmalarını birlikte göreceğiz. Değerli dostlar, Siirt 300 bini aşkın nüfusuyla gelişen bir şehrimiz. Valimizin de buyurduğu gibi maneviyatıyla, inancıyla, tarihiyle 10 bin yılı aşkın geçmişiyle tarihi ve kültürüyle ender şehirlerimizden biridir. Farklı dillerde, belki farklı inançlar da olmasına rağmen geçmişten bu yana huzur ve barış, kendi olarak görünüyor. Hamdolsun bu hususiyetini hiç kaybetmedi. Hükümetimiz olarak Siirt'e yatırım yaptık, özel sektör de kendi yatırımlarıyla şehri kalkındırmaya çalıştı. İş adamlarımızın önemli yatırımları var, istihdam katkısını görebiliyoruz. Siirt'te 6 yıldan beri üniversitemiz var, istatistiklere baktım, 5 binden fazla öğrencisi var, 5-6 fakültesi, yüksek okulları var. Siirt'te bundan 20 yıl önce üniversite gelecek denseydi, 'aklından zorun mu var? böyle bir şey olmaz' derlerdi. Ama bugün Siirt'te var, Hakkari'de, Iğdır'da ve Van'da da var."

Siirt'in aynı zamanda ilim merkezi olduğunu ifade eden Arınç, "Sadece Tillo'daki o medrese ve Fakirullahoğlu Hazretleri'nin dünyaya bıraktığı o miras, bıraktığı özellikler değil, her mahallesinde, her köyünde her sokağında, Siirt diye açıp baktıklarında nasıl bir medeniyet ve nasıl bir kültürün yaşadığını görmek mümkündür. Simdi bütün amacımız Siirt'te yaşayan her insanımızın huzurlu, mutluluk içinde cefanın içinde, müreffeh yaşamasıdır. Her insanın birbirini kucaklaştığı, milli gelirin artmasıdır. İşsizliğin kalmamasıdır, her evde insanların çalışarak alınları açık bir şekilde hayatlarını sürdürdüğü, her öğrencilerin müreffeh içinde yaşamlarını sürdürdüğü bir ortam sağlamaktır, gayemiz budur" diye konuştu.

BAŞBAKAN'IN SELAMINI GETİRDİ

Gelmeden önce Ankara'da görüştüğü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını da ileten Arınç, "Başbakanın selamlarını şüphesiz en baştan söylemem gerekirdi. Ankara'da görüştüğüm sayın Başbakanımız, Siirt'e özel bir selam gönderdi. Bütün Siirtliler'e buradan aktarmak istiyorum. Siirt tarihte çok önemli işler başardı, büyük hizmetler yaptı. Belki siyasi tarihimiz itibariyle sayın Başbakan'ımızı siyasi tarihimiz bakımında Türkiye'yle kazandırması, belki hizmetlerin en büyüğüdür. Bütün Siirtliler'den bir tek kişi dışarıda kalmadan hepsinden allan razı olsun" dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİ MİLLETİ MUTLU ETTİ"

Çözüm sürecinin, ülke insanlarını mutlu ettiğini dile getiren Arınç, "Son günlerde yaşadığımız çözüm süreci memleketimizin her tarafından hoş karşılandığını söylemek mümkün. Her tarafı geziyorum, herkesi dinlemeye, anlamaya çalışıyorum. Silahların susmasını, kanın durması ve çekilme sürecinin başlamasının milletimizin ne kadar mutlu ettiğini görüyorum. Siirt için de, Şemdinli için de, İstanbul ve Bursa için de bu böyledir. Herkes şiddetin ve silahların durmasından yanadır. Dolayısıyla Siirt esasen bir barış kenti olarak, bu çözüm sürecini en çok anlayacak, en çok destek olacak bir şehirdir" dedi.

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:28

İLGİLİ HABERLER