Gündem
  • 7.11.2019 18:28

Arınç’ın bahsettiği o pompacıyı bulamadık

Akit’e konuşan Ziya Sözen, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ın KHK'ya ilişkin sarf ettiği "Bir benzinliğe gittiğim zaman bir Danıştay üyesinin pompa tuttuğunu gördüğüm zaman acı duyuyorum." sözlerine ilişkin, “Ankara’da akşama kadar benzinlik ve lokantaları dolaştım. Bülent Arınç’ın dediği pompacı ve bulaşıkçı genel müdürleri, daire başkanlarını aradım. Bütün çabama rağmen bulamadım” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, çevresinde birçok KHK mağdurunun olduğunu belirterek, “KHK bir faciadır, benim evimde KHK’dan atılan daire başkanı çalışıyor. Bir benzinliğe gittiğim zaman bir Danıştay üyesinin pompa tuttuğunu gördüğüm zaman acı duyuyorum. Bir lokantada, restoranda bulaşıkçı olarak çalışan bir genel müdür gördüğüm zaman perişan oluyorum” ifadeleriyle büyük tartışmalara sebeb olmuştu.

Ankara’daki akaryakıt istasyonlarını ve lokantaları gezerek, KHK’lı olup olmadığını arayan Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, Arınç’ın bahsettiği yerlerde hiçbir KHK’lı bulamadığını söyledi. Akit’e konuşan Ziya Sözen, “Ankara’da akşama kadar benzinlik ve lokantaları dolaştım. Bülent Arınç’ın dediği pompacı ve bulaşıkçı genel müdürleri, daire başkanlarını aradım. Bütün çabama rağmen bulamadım” dedi. Ayrıca SGK’ya gidip ‘Bülent Arınç’ın evinde sigortalı olarak çalışan kimlerdir? Bunlar KHK’dan ihraç olmuş mu?’ sorularını soracağını söyleyen Sözen, “Ama zaten eminim öyle bir şey yok. Arınç iyi bir tiyatrocu ve senaryo yazarıdır” şeklinde konuştu.

“Arınç gazilerimiz ve şehit ailelerimizi üzdü!”

“KHK’dan ihraç edilmiş birileri varsa Bülent Arınç’ın evinde hangi kanuna göre çalıştığını sormak lazım” diyen Sözen, “KHK’dan atılmış biri hiçbir şirkette çalışmazken Arınç’ın ‘Benim evimde ‘Daire başkanı temizlik yapıyor. Bulaşık yıkıyor’ demesi başlı başına devletin kanunlarına meydan okuma anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Arınç’ın gazi ve şehit ailelerinden özür dilemesi gerekiğini söylene Sözen, “Bülent Arınç geçmişte de bu tarz söylemlerle devletimizi ve milletimizi üzmüştür. Bülent Arınç bu tür konularda timsah gözyaşları döküyor. Milletimiz artık bu tarz söylemlerinden ve eylemlerinden rahatsız olmuştur” dedi.

 Resul Ekrem Şahan  Ankara

YENİ AKİT

Güncellenme Tarihi : 7.11.2019 21:09

İLGİLİ HABERLER