Gündem
  • 6.10.2005 19:03

ARINÇ : MECLİS'TEKİ ASKERİ TABURUN GİTMESİ İÇİN AKP'NİN İKTİDARDAN GİTMESİ LAZIM

ALİ ULURASBA
ANKARA - Milletvekillerine yeni ofis yapmak için taburun kalkmasını istediği ancak kimseden destek göremediğini söyleyen TBMM Başkanı Bülent Arınç, "Taburun buradan gitmesi için ya Bülent Arınç'ın Meclis Başkanlığı'ndan gitmesi lazım ya da AKP'nin iktidardan gitmesi lazım" dedi.


TBMM Başkanı Bülent Arınç, başkanlığında yeni dönemin ilk Başkanlık Divanı toplantısı taburun kaldırılıp kaldırılmaması gündeme geldi. Edinilen bilgiye göre, TBMM Başkanı Arınç, göreve geldiği günden bu yana sürekli dile getirdiği milletvekillerine yeni ofis binası yapımını bu toplantıda da gündeme getirdi.

 Mevcut Halkla İlişkiler Binasının yıkılıp, Meclis içindeki taburla beraber milletvekillerine çağdaş ofisler yapmak istediğini daha önce dile getirdiğini anımsatan Arınç, ancak bu önerisinin kimseden destek görmediğini, bu konuda sadece CHP Adana Milletvekili Kemal Sağ'ın kendisine sahip çıktığını anlattı. Arınç, "Taburun buradan gitmesi için ya Bülent Arınç'ın Meclis başkanlığından gitmesi lazım ya da AKP'nin iktidardan gitmesi lazım" diye sitem etti. Bu arada Başkanlık Divanı'nda bir yıldır gündeminde bulunan Meclis'e yeni araç alımı da gündeme geldi.


Geçen sene kiralama yolunu deneyen ancak bunu başaramayan Meclis, yeni araç alımı için İş Bankası'ndan 650 milyar lira hibe alacak. Daha önce Meclis personelinin maaşlarının yatması karşılığında milletvekillerine dizüstü bilgisayar veren İş Bankası, bu kez de Meclis'e bağlı Milli Saraylar'daki personelin maaşlarının yatması karşılığında 650 milyar liralık hibede bulunacak. Bu paranın karşılığında Meclis'e 25 adet yeni araç alacak. Ancak İş Bankası söz kosunu araçların vergilerini ödemeyecek. Eski araçlar ise Maliye Bakanlığı'na devredilecek.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:58

İLGİLİ HABERLER