Gündem
  • 19.9.2013 23:22

Arınç: Medyanın işine karışmak niyetinde değiliz...

2 gündür devam eden 4'üncü İstanbul Finans Zirvesi'nin kapanış konuşmasını yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gezi olayları ile ilgili olarak “O zaman yapılan gösteriler kimler tarafından ne maksatla yapıldığı ortaya çıkmıştır. Türkiye için bir endişeniz olmasın. Türkiye'nin siyasi istikrarı devam edecektir" şeklinde konuştu.

SİYASİ İSTİKRARLA EKONOMİK İSTİKRAR SİYAM İKİZİ GİBİDİR 

Uzun yıllardır siyasetle iç içe olduğunu, TBMM'de 20 yıldır önemli görevlerde yer aldığını belirten Bülent Arınç “Genç yaşlarımdan itibaren siyaset yapan, TBMM'de 20 yıldan beri hemen hemen bütün görevlerde bulunmuş bir arkadaşınızım. 5 yıl TBMM başkanlığı, 5 yıldır Başbakan Yardımcısıyım, pek çok komisyonlarda çalıştım, içeride ve dışarıda ülkemi temsil ettim. Benim bu dönemde doğruluğuna şahitlik ettiğim, bir gerçek var. Siyasi istikrarla ekonomik istikrar siyam ikiz gibi birbirleriyle ilişkilidir. Birisinin yokluğu öbürünün de yokluğu, birisinin varlığı öbürünün de varlığıdır" şeklinde konuştu. Siyasi iktidarın ekonomik istikrarı sağladığının altını çizen Arınç konuşmasına şöyle devam etti: “Bizim başarımız ekonomik istikrarın devamıdır, ancak siyasi istikrarın da devamıdır. Siyasi istikrarın devamından bugünkü hükümetin mutlaka devam etmesi gerektiği gibi bir kanaat çıkarmayın. Hangi siyasi parti gelirse gelsin bu istikrarı koruyacak güce sahip olmalıdır. Yoksa tekrar başa dönmek mümkün olabilir"

MEDYANIN İŞİNE KARIŞMAK NİYETİNDE DEĞİLİZ

Gezi Parkı'ndaki gelişmelere değinen Arınç uluslararası medyanın tavrını eleştirerek “Haziran ayında Taksim'de ve Gezi Parkında yaşanan olayları özellikle uluslararası medyanın dünyaya nasıl taktim ettiğini çok iyi biliyorum. BBC, CNN International, Russia Today'le, Reuters'la bu konuları görüştüğümüz için biliyorum. Yaptığı yayınlar konusunda buradan onları suçlayacak bir densizliği yapmam. Bunu kendilerine ifade ettik, onlar görevlerini yapıyorlar. Bize göre doğru ya da yanlış yapıyorlar ama medyanın işine karışmak niyetinde değiliz" diye konuştu. Gezi Parkı olayları sırasında yatırımcıların tedirgin olduklarını ifade eden Arınç “Siz bu haberleri izledikçe büyük bir tedirginlik içine girdiniz. Acaba Türkiye'de kara günler mi gelecek, bir istikrarsızlık mı olacak, yatırımlarımız etkilenecek mi, Nedir bu gaz atılıyor, insanlar TOMA'lara karşı koşuyorlar. Nedir bu olaylar diye endişe taşıdınız. Park eskisinden daha güzel olmuş. Taksim alanı güzel bir alan haline geliyor, yayalaştırma projesi bitmiş. Ama siz bunları görmediniz. Size televizyonlarda farklı yorumlar yapıldı. Bazı televizyonlar çok öncesinden İstanbul'a savaş muhabirlerini gönderdiler. Bu hazırlıkların ne anlama geldiğini biz şöyle biliyoruz. Türkiye'nin siyasi istikrarını bozmak ve hükümetin itibarını zedelemek için buna benzer pek çok olaylar yapılıyor. Ama başarısız oluyorlar" dedi.

Demokratik toplantı ve gösterilere izin verdiklerinin altını çizen Bülent Arınç, “Demokratik toplantı ve gösterilere hiçbir diyeceğimiz yok. Sonuna kadar toplantı ve gösteri yürüyüşünü yapmak isteyenlere müsaade etmek için her türlü emirlerine hazırız. Ama suç örgütlerinin yakmak, kırmak, tahrip etmek, öldürmek, yaralama, kamu malına zarar vermek için yaptıkları eylemlere hiçbir hukuk devletinde izin verilmez. Biz de bunun aynısını yaptıkö dedi.

TÜRKİYE İÇİN BİR ENDİŞENİZ OLMASIN

Yatırımcılara Türkiye'deki girişimlerine devam etme çağrısında bulunan Arınç sözlerine şöyle devam etti: (Gezi Parkı olayları)"O zaman yapılan gösterilen kimler tarafından ne maksatla yapıldığı ortaya çıkmıştır. Türkiye için bir endişeniz olmasın. Türkiye'ni siyasi istikrarı devam edecektir. Türkiye yatırımcılar için cazip bir ülkedir. Hiçbir şekilde ekonomik istikrarımızın bozulmasına imkan vermeyecek bir ekonomi yönetimi iş başındadır. Başbakan Yardımcısı Arınç'ın programı İstanbul Finans Zirvesi'ne katılanlara plaket vermesi ile son buldu.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:54

İLGİLİ HABERLER