Gündem
  • 13.9.2013 02:37

Arınç: Müslümanlar özünde demokrattır

İstanbul'da düzenlenen "Hukuk ve Medya Bağlamında Uluslararası İslamofobi Konferansı"na katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, son dönemlerde artan İslamofobinin, "İslam ve demokrasi yan yana gelmez" teorisinden beslendiğini söyledi.

"Müslümanlar, özünde demokrattır" diyen Arınç, "Müslüman bir insanın demokrat olmasını engelleyecek hiç bir dini kural yoktur" dedi.

Arınç şunları söyledi:

"Modern dönemde farklı yönleriyle ortaya çıkan İslamofobi, aynı zamanda bir baskı aracıdır. İslam ve demokrasi yan yana gelmez teorisinden beslenen bu baskının ana hedefi, İslam ve demokrasiyi birlikte özümseyen coğrafyaların sorun adacıklarına dönüşmesidir. Şunu net olarak ifade ediyorum. Müslümanlar, özünde demokrattır. Bir başka deyişle, Müslüman bir insanın demokrat olmasını engelleyecek hiç bir dini kural yoktur. Elbette, her dinin mensupları farklı siyasi tercihlerde bulunabilir. Ama bir hüküm cümlesi olarak sadece, demokrat Müslüman olmaz, denirse, bu çok büyük yanlış olur. İslamofobi üzerinden siyasi alanda oluşturulmaya çalışılan siyasi İslam tehdidi yaklaşımını da tehlikeli buluyorum. Demokratik seçimlerle işbaşına gelen hükümetlerin el çektirilmesinin tek yöntemi de yine demokratik seçimlerdir."

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:05

İLGİLİ HABERLER