Gündem
  • 12.5.2013 12:38

Arınç o eleştirilere yanıt verdi

İZMİR (AA) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Reyhanlı'daki patlamalara ilişkin "Olayla ilgili soruşturma ciddiyetle yapılıyor. En kısa sürede aydınlatılacak ve bu işin sorumluları yargı önünde elbette hesaplarını verecekler, cezalarını görecekler" dedi.
     Bazı bakanların ve birim amirlerinin şu anda Reyhanlı'da olduğunu ifade eden Arınç, dünden bu yana aktarılabilecek yeni bir bilgi olmadığını söyledi.
     "Maalesef ölü sayısı arttı çünkü çok sayıda yaralı vardı" diyen Arınç, yaralıların bir kısmının hayati tehlikesi bulunduğunu hatırlattı.
     Olay nedeniyle büyük üzüntü içerisinde olduklarını vurgulayan Başbakan Yardımcısı Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     "Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Olayla ilgili soruşturma ciddiyetle yapılıyor. En kısa sürede aydınlatılacak ve bu işin sorumluları yargı önünde elbette hesaplarını verecekler, cezalarını görecekler. Olayın iç ve dış bağlantıları konusunda zannediyorum soruşturma tamamlanınca kamuoyuna yeterli, doyurucu ikna edeci bilgiler verilecek. Şu anda elde edilen bilgilerden, belgelerden, bulgulardan, kanaatlerden böyle bir şeyin olabileceği konusunda yoğun bilgi birikimi var ama bunun kanaate dönüşmesi veyahutta delillendirilmesi şüphesiz tahkikatın sonuçlandırılmasıyla mümkün. Bildiğimiz gibi Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlama da daha sonra aydınlatılmıştı. Bu olayın failleri şu anda haklarında belki bir iddianame tanzim edilerek yargı önüne çıkarılacak duruma gelmiştir. Burada da tabi ciddi bir tahkikatın yapılması lazım. Olayın görgü şahitleri ile olayda bizzat kullanılan kişilerin elde edilmesi mümkün olabilirse bir bağlantı kurulacak. Şu ana kadar bu bir kanaattir ama bilgiye dönüşmüş veya soruşturmanın seyrine etki etmiş noktada değil bildiğim kadarıyla."
    
     -Muhalefetin eleştirileri-
    
     Başbakan Yardımcısı Arınç, bir gazetecinin muhalefetin Suriye sınırında güvenlik önlemlerinin yeterli olmadığı yönündeki eleştirilerini hatırlatıp, görüşlerini sorması üzerine şunları söyledi:
     "Bunlar klasik suçlamalardır. Muhalefetin bu konuda ciddi bir bilgisi varsa önce bunu aktarsın ama CHP'nin eğer söylediklerinden bahsediyorsanız, CHP'nin Suriye'deki karışıklıklar, Suriye'de yapılan zulümler konusunda hangi tarafta yer aldığını biz çok iyi biliyoruz. Bence Sayın Kılıçdaroğlu ve onun yakın arkadaşları yani iki de bir Esad'ın yanına gidip onunla birlikte fotoğraf çektirenlerin ne söyleyeceklerini az çok tahmin edebiliyoruz."
     Sınır kapılarında ihmal olduğu yönündeki iddialara katılmadığını, bu konuda muhalefetin bildiği bir şey varsa açıklaması gerektiğini aktaran Bülent Arınç, "Bu olay Reyhanlı'da değil de başka bir yerde olsaydı bu sefer CHP'lilerin ne söyleyeceğini de az çok tahmin ederdik. Allah beterinden korusun, Allah benzerinden korusun. Sayın Bahçeli'nin ne söylediğini doğrusu çok fazla bilmiyorum ama bizim Suriye'de yaşanan olaylara kayıtsız kalmamız mümkün değil. Biz aynı coğrafyanın insanlarıyız. Orada en son Banyas'ta olduğu gibi çocuklar ve kadınlar bile katledilebiliyor, masum insanlar can veriyor. Buna tepki göstermeyenlerin sınırlarla ilgili eleştirilerde bulunmasını doğrusu çok garipsedim. Önce onlar Suriye'deki rejimle ilgili kanaatlerini gözden geçirsinler."
     Başbakan Yardımcısı Arınç, "Olay yerinde bu acıyı yaşayan insanlarımızın acılarını yüreklerimizde hissediyoruz. Ölenlere rahmet, olayın şokunu, acısını, yarasını taşıyan bütün arkadaşlarımıza da buradan geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum" şeklinde konuştu.
     Bülent Arınç, daha sonra Manisa'ya gitti.
    
     Muhabir: Ramazan Ercan
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:25

İLGİLİ HABERLER