Gündem
  • 17.7.2009 21:00

ARINÇ: SAYIN DURSUN'UN SEÇİLMESİ RTÜK AÇISINDAN BAŞARILI

EDREMİT - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Sayın Dursun'un başkan olarak seçilmesi, RTÜK açısından çok başarılı olmuştur'' dedi.
Arınç, Prof. Dr. Davut Dursun'un, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanlığı'na, Prof. Dr. İlhan Yerlikaya'nın Başkan Vekilliği'ne seçildiğinin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:
''Her iki arkadaşımıza da yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Sayın Dursun'un başkan olarak seçilmesi, RTÜK açısından çok başarılı olmuştur. Ben, kendisinin çok iyi hizmetler vereceğine inanıyorum. Bir defa, Sakarya Üniversitesinin İletişim Bölümünün başkanı olarak yıllardan beri önemli dersler vermektedir. Aynı zamanda da günlük bir gazetede yazılar yazmaktadır. Geçtiğimiz mayıs ayında yapılan seçimlerde de yeniden RTÜK üyeliğine büyük bir oyla seçilmiş bulunmaktadır. Bugüne kadar üye olarak yaptığı hizmetleri, şimdi yeni RTÜK Başkanı olarak çok daha başarıyla yapacaktır.
RTÜK'ün, yeni bir hız, heyecan ve dinamizm kazandığını vurgulayan Arınç, ''Arkadaşlarımızın, bir bütünlük içerisinde, RTÜK'e Anayasamızın ve kanunun yüklediği görevleri daha büyük bir özveri ve başarıyla yapacaklarına inanıyorum'' dedi.

ZAHİD AKMAN
Arınç, hakkında gazetelerde kampanyalar yürütülen eski RTÜK Başkanı Dr. Zahid Akman'ın bir davayla ilişkilendirilmek istendiğine işaret ederek, şöyle konuştu:
''Sayın Akman, bununla ilgisinin olmadığını, kendisine isnat edilen suçlamaları kesinlikle kabul etmeyeceğini söylüyordu. Bununla ilgili, benim ve sayın Başbakan'ın zaman zaman medyaya yansıyan konuşmalarımız da oldu. Bunlar kamuoyunun malumudur. Bunları tekrarlamak istemiyorum. Ancak görev süresinin bitimiyle yeniden aday olmadığına ve yeni seçimler yapıldığına göre, artık kendisiyle ilgili iddia ve ithamlara yargı sürecinde mutlaka bir cevap verecektir. Karşılık verecektir. Biz, RTÜK'ün, bütün bunları göz ardı edecek, bütün bunlardan arınmış bir şekilde yeni bir dinamizmle, kendisine yüklenen sorumluluk ve görev bilinci içerisinde hareket edeceğine inanıyoruz.
Başkanla ilgili geçmişte yapılan tartışmaların, artık sayın Zahit Akman'ın şahsına yönelik olarak bundan sonra yargı sürecinde devam edeceğini ve bunun inşallah en iyi bir sonuçla da biteceğine inanıyorum.''

HSYK 2009 YAZ KARARNAMESİ
Bülent Arınç, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yaz kararnamesiyle ilgili görüşünün sorulması üzerine, şunları ifade etti:
''Şüphesiz, HSYK'nın, kendi kararname çalışmalarını rutin bir şekilde yaptığını biliyoruz. Bugüne kadar pek çok kararname çıkardılar. Bu yaz aylarında da kapsamlı bir kararname hazırlığı olduğunu söylemişlerdi. Ancak basına yansıyan bir takım haberlerden, özellikle İstanbul'da 'Ergenekon davası' diye isimlendirilen davanın ve bu soruşturmaları yapan bu savcıların görev yerlerinin hakimlerle birlikte değiştirilmek istendiği söyleniyor. Doğrusu buna ihtimal vermek istemem.''
Hakimlerin ve savcıların bağımsız ve tarafsız görev yapmalarının, HSYK'nın birinci derecede görevi olduğunu vurgulayan Arınç, ''Eğer medyaya yansıyan fotoğraflar, haberler ve tartışmalar gerçekse, bundan HSYK'nın, yargı sürecinin olumsuz etkileneceğini düşünüyorum'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:13

İLGİLİ HABERLER