Gündem
  • 29.4.2013 16:46

Arınç, şehide gaziye ağlamadı

Yeniçeri, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında çözüm sürecini eleştirdi. Karayılan’ın açıklamasına tepki gösteren Yeniçeri, “Terörist elebaşının Kandil’den zafer kazanmış bir ordu komutanı edasıyla yaptığı açıklamalar AKP ve işbirlikçi cenahta büyük bir sevinçle karşılandı. İmralı’daki eli kanlı elebaşı ve Kandil’deki uzantısının yaptığı açıklamalar, savaşı kaybetmiş bir orduya, mağlup olmuş bir millete ve çökmüş bir devlete karşı yapılabilir” dedi. Başbakan Erdoğan’ın bu süreçte açıklamalara cevap vermemek için ‘ayran milli içkidir’ tartışması açtığını ileri süren Yeniçeri, “Herkes, içkiydi, sarhoşluktu, ayıktı derken Karayılan’ın ifadeleri güme gitti” diye konuştu.
AK Parti’nin tamamı birkaç bin olan teröristin silahlarıyla bir süreliğine Türkiye’den Kandil’e çekilmesini büyük bir başarı ve zafer olarak pazarlamaya çalıştığını söyleyen Yeniçeri, sözlerini şöyle sürdürdü: “Teröristler her şey yolunda gitmesi halinde Kuzey Irak’taki kamplarına çekilmiş olacak ve AKP hükümetin kendilerine verdiği sözleri yerine getirip, getirilmeyeceğini bekleyeceklerdir. AKP iktidarı, beklentiler gerçekleşirse, bundan böyle resmen Kandil’e çekilecek olan terörist örgütün gözetim ve denetimine bağlı hale gelecektir. Bu durum AKP’yi Kandil’in rehinesi getirmiş olacaktır. Sınırın öte tarafındaki kamplara taşınacak olan terör örgütünün Türkiye Cumhuriyeti üzerindeki baskısı ve tehdidi aynen devam edecektir. Diğer yandan çekilmenin yasa ve anayasa karşısındaki durumu bir yana nasıl gerçekleşeceğini bilen de yoktur. Teröristlerin önemli bir kısmının yöredeki köylüler olduğu biliniyor. Onlar nereye çekilecektir? Köylerine mi dönecektir? Gerçekte onların büyük bir kısmı gündüz köylerde külahlı gece dağlarda silahlıdır.”
PKK’nın toptan silah bırakmasının hikaye olduğun ifade eden Yeniçeri, yeni anayasanın silah zoruyla yapılacağını ileri sürdü. Kandil açıklamasının tam zillet olduğunu belirten Yeniçeri, sözlerine şöyle devam etti: “Zilleti ve rezaleti bayram olarak sunanlar halkı aldatanlardır. Kandil’deki kitle katliamcısının konuşmasına keramet yüklemek onun söylemlerinden barış çıkarmaya çalışmak utanç vericidir”

ARINÇ, ŞEHİDE GAZİYE AĞLAMADI
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın kendisi ile ilgili ‘Kendisi gülüyor çevresindekileri de güldürüyor’ sözlerine tepki gösteren Yeniçeri, şunları söyledi: “Sayın Arınç, bir defa gülmek PKK’lılara ağlamaktan daha soylu bir davranıştır. Allah, kimseyi ağlatmasın. Allah hiç kimseyi PKK’lılar için ağlayacak hale düşürmesin. Allah kimseyi şaşırtmasın ve bütün müminleri Ebu Cehiller için ağlamaktan sakındırsın. Şehide, gaziye ağlamayan Arınç, dağdaki PKK’lılar için ağlıyorsa bu kendi bileceği bir iştir ancak oturduğu o makam PKK’lılara ağlama için uygun bir makam değildir. Öyle görünüyor ki Arınç, son zamanlarda PKK’nın imaj makerlığından sözcülüğüne terfi etmiş bulunuyor.”
Yeniçeri, basın toplantısında soruları da yanıtladı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın 4T için pazarlık yaptık sözlerinin anımsatılması üzerine Yeniçeri, “Tek vatan derken hangi vatan olduğunu söylemiyorlar. Büyük Ortadoğu Konfederasyonu adlı tek vatan mı? Tek bayrak derken hangi bayrak olduğunu söylemiyorlar. Çünkü ’bayrak’ şiirini yasaklıyorlar. Bu şiiri yasaklayan bir zihniyet nasıl bir zihniyettir? Nasıl bir klinik vakadır? Nasıl bir kriminal hadisedir? Bunu tartışmaya gerek yok. Adam söylüyor pazarlık yaptığını. Yukarıdan aşağıya bütün analitiklerde pazarlık yapıldığını, protokoller hazırlandığını, mutabakata varıldığını görüyoruz. Nasıl bunlar pazarlık yapmıyorlar. Pazarlığı başka türlü nasıl yapar? Herhalde at pazarlığı yapacak halleri yok. Tutup ellerini sallayacak durumları da söz konusu değil. Ama pazarlık yapıldığı iki kere iki dört eder kadar kesin"
(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:47

İLGİLİ HABERLER