Gündem
  • 18.6.2007 17:25

ARINÇ SEZERİ VE ANAYASA MAHKEMESİNİ TOPA TUTTU

ANKARA - TBMM Başkanı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, Anayasa değişikliğine ilişkin kanunun halkoyuna sunulmasının uygun görüldüğüne ilişkin 15 Haziranda TBMM'ye bir yazı gönderdiğini ancak yazının üzerinde 8 Haziran tarihi olduğunu söyledi.


     Arınç, 22. Yasama Dönemini değerlendirmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     ''Meclis, Cumhurbaşkanını seçemedi...'' diyerek sorusuna başlayan gazeteciye Arınç, ''Meclise seçtirtmediler'' diye karşılık verdi.
     ''Anayasa Mahkemesinin, CHP'nin Anayasa değişikliğine ilişkin yasanın iptali istemini yarın görüşeceğinin ve Cumhurbaşkanı Sezer'in bu yasayı referanduma götüreceğinin'' anımsatılması üzerine Arınç, ''367 kararını gördükten sonra susmayı tercih ettiğini'' belirtti.
     Kendisi gibi bazı Anayasa hukukçularının, bu sıfatı kullanmamaya başladığını kaydeden Arınç, ''Ben hukukçuyum, Anayasa hukukçusuyum'' diyecek, çok cesaretli insanların ortaya çıkamadığını ifade etti.
     Cumhurbaşkanı Sezer'in, referanduma götürme kararından sonra gazetelerde, ''Ayıkla pirincin taşını'' ve ''İpin ucu kaçmış'' şeklinde haberler çıktığını anımsatan Arınç, ''Demek öyle karar verilmiş ki pirinci ayıklamaya başlayacağız'' dedi.


     TBMM Başkanı Arınç, bundan sonra ne olacağının, 10-15 soruyla cevaplandırıldığını belirterek, bu soruların cevabını okuduktan sonra aklının iyice karıştığını kaydetti.
     Bunun sorumlusunun kendileri değil, işi bu noktaya getirenler olduğunu söyleyen Arınç, bunların kim olduğunu çok iyi bildiklerini, sağa, sola saklanmamaları gerektiğini söyledi.
     Cumhurbaşkanı Sezer'in, TBMM'ye, ''Anayasa değişikliğine ilişkin kanunun halkoyuna sunulmasının uygun görüldüğü, bu yasanın halkoyuna sunulmak üzere Resmi Gazetede yayınlanması için Başbakanlığa gönderildiğine'' ilişkin bir yazı gönderdiğini belirten Arınç, bu yazının 15 Haziran, saat 11.30'da geldiğini bildirdi.
     Yazıyı basın mensuplarına gösteren Arınç, bu yazının üzerinde ise 8 Haziran tarihinin olduğunu ifade etti.


     ''Buna maddi bir yanlışlık'' denilebileceğini belirten Arınç, böyle bir yanlışlığın yapılmaması gerektiğini, Sezer'in çok titiz biri olduğunu kaydetti.
     Arınç, yasama bölümünde sıfır hata ile çalıştıklarını, gönderdikleri bir kanundaki kelime hatası nedeniyle Sezer'in kendilerini neredeyse azarladığını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 18:13

İLGİLİ HABERLER