Gündem
  • 13.5.2013 00:47

Arınç : Silahların yerine fikir gelecek

Arınç: "Silah yerine fikirlerle yola devam edilmeli" 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, artık Türkiye'de silahlar bırakılıp fikirler söylenerek, demokrasi içinde yola devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Arınç terörle ilgili, " Bu iş devam etsin diyenler çıkabilir ama bu iş çözülsün diyenler çoğunlukta" dedi.

Bülent Arınç, İzmir'de MÜSİAD'ın düzenlediği konferansta, çözüm sürecine şehit annelerinin "artık analar ağlamasın" sözlerinden aldıkları destekle başladıklarını belirtti.

Arınç, "Önemli olan Türkiye'de artık silahlı grupların kalmaması silahlar sussun demiyoruz silahlar bırakılsın. Artık örgüt silahlı eylem yapmaktan vazgeçmek ve Türkiye'de siyaset yapma imkanı olanlar siyaset yapsınlar, fikirlerini söylesinler ve demokrasi içerisinde bize ne kadar aykırı gelse de şiddetin silahın olmadığı bir yöntemle yola devam etsinler. Gelinen nokta bize göre olumlu bir noktadır" dedi.

Bülent Arınç, Türkiye'nin bugün yaptığı dürüst siyasetle sadece bölgesindeki sorunlarda değil, tüm sorunlarda gücünden istifade edilmeye çalışılan bir ülke haline geldiğini vurguladı.

Türkiye'nin komşularıyla sıfır sorun politikasını hedeflediğini anlatan Arınç, halkına zulmeden bir yönetime karşı dostluğun sürdürülemeyeceğini ancak mültecilere insani yardımın devam edeceğini sözlerine ekledi.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:23

İLGİLİ HABERLER