Gündem
  • 24.11.2020 17:42

Arınç sonunda istifa etti!.. Arınç Erdoğan ile helalleşti mi

Bülent Arınç, bir televizyon kanalında Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş ile ilgili tepki çeken açıklamaları nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'ndaki görevinden istifa etti. Arınç'ın istifasının ardından İletişim Başkanlığı'ndan süratle bir açıklama geldi. İletişim Başkanlığı, istifanın kabul edildiğini duyurdu. Arınç, dün yaptığı açıklamada, Başkan Erdoğan'ın kendisine yönelik sözleri sonrasında görüşme talep edeceğini, duruma göre istifasını sunabileceğini belirtmişti.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, görevinden istifa ettiğini duyurdu. Arınç, Gezi Parkı olayları ve 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili suçlardan yargılanan Osman Kavala ile terör suçlarından hapiste bulunan Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest kalması gerektiğini ifade etmişti.

Arınç'ın sözleri büyük tartışmaya sebep olurken, Başkan Recep Tayyip Erdoğan da açıklamalara tepki göstermişti. Arınç, Erdoğan'ın açıklamalarının ardından istifayı düşündüğünü, görüşme gerçekleştireceğini ifade etmişti.

ARINÇ: BAŞKAN ERDOĞAN İLE HELALLEŞTİK

Arınç, "Hayatım boyunca doğru söz, doğru ilke, dürüstlük ve vicdanımın sesi rehberim oldu. Bu yüzden çok bedel ödedim ama bundan asla vazgeçmedim. Bundan sonra da vazgeçmeyeceğim" derken, Başkan Erdoğan ile helalleştiklerini söyledi. Arınç, bundan sonra da Erdoğan ve AK Parti'nin hayrına olan her işin yanında duracağını belirtti.

BÜLENT ARINÇ'IN İSTİFA METNİ ŞÖYLE:

Bir televizyon kanalında yaptığım konuşmalar kamuoyunda yoğun tartışmalara neden olduğundan aşağıdaki açıklamayı yapma ihitiyacı hissettim.Konuşmamın ana ekseni, yargıda yapılacak reform konusuydu. Bir hukukçu olarak bu konudaki görüşlerimi açıkladım. Ömrüm boyunca hukukun üstünlüğünü ve adalet kavramını savunan birisi olarak yine aynı görüşlerimi dile getirdim. Gazeteci arkadaşımız program esnasında soru sorarken isim zikrettiğinde, "İsimler üzerinden tartışmayalım" diye altını çizmeme rağmen evrensel hukuk, adalet ve yargının sorunları üzerine dile getirdiğim fikirlerimin bu isimlerin gölgesinde kalmasından ve meselenin özünün kaçırılmasından üzüntü duyduğumu belirtmeliyim.

Güncellenme Tarihi : 24.11.2020 16:45

İLGİLİ HABERLER