Gündem
  • 28.9.2011 13:14

ARINÇ: VAHŞETTE SIRTLANLARI GEÇTİLER

MÜGE TUTCALI
ANKARA
Başbakan Yardımcısı Arınç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na gelişinde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.
Arınç, Batman'da teröristlerce öldürülen hamile kadının sezaryenle alınan 8 aylık bebeğinin de hayatını kaybetmesi ve kaçırılan öğretmenlerle ilgili sorular üzerine, "Dün de bu konuda bir görüşme yaptık. Herhalde sorduğunuz bütün arkadaşlar üzüntülerini ifade etmişlerdir. Esasen hamile bir kadının vurulması çocuğunun vefat etmesi bütün insanların bütün insanlığın gözünü yaşartacak bir olay. Feci bir olay. Bu konuda söylenecek şey sadece bunu lanetlemektir ve bunu yapanlarla mücadele etmektir. İnanıyorum ki halkımızın bu konudaki tepkisi giderek artacak ve bu hainler bundan sonra emellerine hiçbir şekilde ulaşamayacaklardır. Göz yaşartıcı bir olay. Bunları yapanlar insan olamaz. Mehmet Akif'in tabiriyle 'sırtlanları bile geçtiler vahşette'. Ama sonları umarım ki onların da kötü olacak ve bu yaptıklarından bir şekilde nadim olacaklar. Üzüntü verici bir olay" diye konuştu.
BDP'nin ve DTK'nın, terör örgütü ile devlet arasındaki görüşmelerde belli ifadeler yüzünden tıkanma noktasına gelindiği açıklamaları ve AK Parti kanadının bu protokolleri açıklaması talebinin hatırlatılması üzerine Arınç, "Eğer kendileri biliyorlarsa onlar açıklasınlar. İddiayı ortaya atanlar onlar. İmralı ile yakınlıkları da malum. Bu konuda bilgileri varsa bunları kamuoyuna açıklasınlar" dedi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:40

İLGİLİ HABERLER