Gündem
  • 27.10.2008 00:03

ARINÇ'TAN DEMİREL'E ŞAPKALI GÖNDERME!..

AK Parti Manisa Merkez İlçe Kongresi'ne katılan TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, "AK Parti bu darbe laflarına karşı birilerinin yaptığı gibi şapkasını alıp kaçmamış. Bizim dönemimizde 50'den fazla çete çökertildi. Yaptığımız her işin, gittiğimiz her yolun hesabını verdik" dedi.
Kültür Sitesi Lale Salonu'nda gerçekleştirilen kongreye eşi Münevver Arınç'la birlikte gelen eski TBMM Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç partililerden yoğun ilgi gördü.
Ülke gündemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Arınç, "Demokraside halkın iradesinin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Geçmişte diğer partilerin halk tarafından nasılda yüzde 20'lerden yüzde 1,5'lara indiğini gördünüz. Halkın 'evet' dediğine saygı duyuyoruz, halkın 'hayır' dediğine de halkın kararı olduğu için saygı duyuyoruz. Şimdi bu millet seçime gidip AK Parti'yi yüzden 47'den yüzde 7'ye düşürürse, Allah saklasın bir ihtimal olarak söylüyorum, biz bu halka kızmayız. Onun güvenini kazanmak için daha çok çalışırız. Eksiğimiz varsa onu gidermeye çalışırız. Hile yapmak, entrika yapmak, millete hakaret yapmak hiçbir AK Parti'linin aklından geçmez. Ahlaka ve vicdana dayalı bir hizmet yapmalıyız. Yapılan anketlerden yüzde 55'ler civarında AK Parti çıkıyorsa bu başarılı olduğumuzu gösterir" diye konuştu.
"ŞAPKAMIZI ALIP KAÇMADIK"
Ergenekon davasına da değinen Arınç, şunları söyledi:
"Her parti AK Parti kadar dayanıklı olamadı. Her parti bizim kadar sözünde durmadı. Bugün Türkiye'de büyük bir örgüt davası görülmeye başlandı. Adına 'Ergenekon' dendi. Bu ismi biz koymadık. Bu ismi kendileri koymuş. Böyle bir örgütlenme suç işleme örgütü haline gelmiş. Rejimi devirmeye yönelik bir takım eylemler planlanmış. Hakimler, savcılar bu örgütü ortaya çıkarmış ve yargılanma süreci başladı. Bu örgütte neler var? AK Parti için darbe yapmak düşünülmüş. AK Parti beğenilmemiş birileri tarafından. 'Bu kadar demokrasi fazla' denmiş. 'Bu millet ne yaptığını bilmez. Sürü gibi görmek lazım. Memleket elden gidiyor' diyerek oturmuşlar kafa kafaya, omuz omuza, dirsek dirseğe, 'nasıl bir darbe yapsak da bu iktidardan kurtulsak' demişler. Bu örgütün içinde cinayet var, bu örgütün içinde suikastlar var, bu örgütün içinde suç işlemek için bir araya gelmiş şunlar şunlar şunlar var. Buna karşın AK Parti dimdik ayakta kalmış. AK Parti bu darbe laflarına karşı birilerinin yaptığı gibi şapkasını alıp kaçmamış. 'Şapkanı niye aldın gittin' dediler buna, o çok ağzına geleni söyleyen bir insan. 'Ne yapsaydım yani bir de şapkamı mı onlara kaptıracaktım' dedi. Yani koltuktan olduk ama şapkadan olmayalım anlamında bir şeyler söyledi. Geçmişte böyleydi. Birisi 'höt' dediği zaman apar topar kaçarlardı. Birisi şöyle dallandığı zaman 'aman efendim biz ettik siz etmeyin' derlerdi. Türkiye bu iktidarları gördü. Çok şükür AK Parti'nin arkasında millet var. 'Hayır ben milletin emanetini size bırakmam' dedi. Suikastlar, şunlar bunlar. Allah bizi bunların hepsinden korudu. Bizim dönemimizde 50'den fazla çete çökertildi. Yaptığımız her işin, gittiğimiz her yolun hesabını verdik."
"DİNDAR DEMEK, DİNCİ DEMEK DEĞİL"
Arınç, Erkan Mumcu'nun katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalara da değinerek, "Erkan Mumcu partisinin geldiği durumu anlatırken diyor ki; 'İki tane kabahatimiz var. Birincisi 28 Şubat süreci.' 10 sene öncesinden bahsediyor. Ve ikinci olarak ise Cumhurbaşkanlığı seçimlerini gösteriyor ve milletin o yüzden yüzünü çevirdiğini söylüyor. Gazeteci 'Neden girmediniz oylamaya?' diye sorunca ise şu yanıtı veriyor: 'Bir gün İstanbul'da, hava alanında eski Genel Kurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı
Karadayı ile karşılaştım. O da bana sakın parlamentoya girmeyin. CHP'ye muhalif olarak destekte bulunun dedi. Benim gönlüm girmek istiyordu ama Karadayı da böyle söylüyordu. Ben Karadayı'dan yana tavır koydum ve orda kaybettim.' Siz şimdi burada AK Parti'nin neden kazandığını, Erkan Mumcu ve Anavatan'ın neden kaybettiğini görebilirsiniz. Siz Cumhurbaşkanı'nı seçtirmediniz. Turgut Özal'ı millet niye seviyordu? Sivil, demokrat ve dindar olduğu için. Dindar demek dinci demek değil ki. Biz dinci falan değiliz.
'Ciler cular' yok bizim kitabımızda. İnanan insan 'ben Müslüman'ım' der. Bunun ötesinde sivillik önemli, demokratlık önemli. İnançlara saygılı olmak önemlidir. Biz bunlar istedik Türkiye'de. Böyle bir cumhurbaşkanını meclis seçer diye düşündük ama buna imkan vermediler. Demek ki 4 aylık bir tehire ihtiyaç vardı. Çok şükür pırıl pırıl bit memleket evladı Cumhurbaşkanı oldu" şeklinde konuştu.
Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili gerekçeli kararını açıkladığını hatırlatan Arınç, "Mahkeme 400 tane suçtan 370 tanesini çöp kutusuna attı. 30 tanesi için de 'Laikliğe aykırı eylem olmakla birlikte kapatma gerektirmez' demiştir. Çünkü biz suç işlemedik. Suç işlemeyi aklımızın ucundan geçirmedik. Cumhuriyetin temellerine de en az onlar kadar hatta onlardan daha çok bağlıyız. Türkiye elbette laik ve sosyal bir hukuk devleti olacaktır. Biz zaten bunun için çalışıyoruz" dedi.
Daha sonra görevini İsmail Önal'a devreden Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Çelik'e plaket veren Arınç, "22 Temmuz seçimlerinde Merkez ilçemiz yüzde 47 oyla Türkiye ortalamasını yakaladı. Başarılı olan arkadaşlarımızı tebrik ederim. Bu bir bayrak yarışıdır. Bizde birbirinin ayağına basarak yükselmek yok. Tüm çalışanları yürekten kutluyorum" ifadelerini kullandı.
Divan başkanlığını AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır'ın yaptığı, yaklaşık 400 delegenin oy kullandığı seçimlerde tek aday olan İsmail Önal AK Parti Manisa Merkez İlçe Başkanlığı'na seçildi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:57

İLGİLİ HABERLER