Asayiş
  • 2.10.2008 10:28

ARKA DUVARI DELEREK SOYDULAR

Ümraniye'de bir eczane, kimliği belirsiz 3 kişi tarafından arka duvarı delinerek soyuldu.
Eczanedeki çok sayıda ilacı çalan şüpheliler, ecznae sahibinin üzerine ateş açarak kaçtılar.
Edinilen bilgiye göre olay saat 04.30 sıralarında Ümraniye Mustafa Kemal Mahallesi 3001 Caddesi üzerinde bulunan Doğan Eczanesi'nde meydana geldi.

DUVARI YIKARAK İÇERİ GİRDİLER

İddiaya göre kimliği belirlenemeyen 3 kişi, eczanenin arka duvarını kırarak içeri girdi. Raflarda bulunan bütün ilaçları toplayarak torbalara dolduran kişiler, güvenlik kamerasının kendilerini görüntülediğini fark edince, görüntülerin kaydedildiği bilgisayarın da kasasını da sökerek götürmeye çalıştı. Bu sırada, cep telefonuna hırsızlık alarmı bilgisi gelen eczane sahibi Ali Doğan, durumu kontrol için eczaneye geldi.

ECZACININ ÜZERİNE ATEŞ AÇTILAR

Eczaneye giren Doğan'a hırsızlar silahla ateş etmeye başladı. Doğan kendisini dışarı atıp duvar dibine saklanarak ölümden kurtuldu. Şüpheliler ise çaldıkları mallarla birlikte eczane duvarına açtıkları delikten çıkarak olay yerinden kaçtı. Doğan ve silah sesine uyanan vatandaşlar polisi aradı. Kısa sürede olay yerine ulaşan polis, Doğan'ın ifadeleri doğrultusunda çevrede araştırma yaptı ancak hırsızların izine rastlanmadı. Polis, soyguncuları yakalamak için eczanede incelemelerde bulunarak ipuçları aradı. Eczane içinde ve kaldırımda çok sayıda boş kovan olduğu gözlendi.

İLAÇLARI NASIL SATACAKLAR BİLMİYORUM

Eczane sahibi Doğan, telefonuna düşen alarm üzerine eczaneye geldiğini söyleyerek, "Kepenkleri kaldırıp içeri adımımı attığımda bana silahla ateş etmeye başladılar. Kendimi güçlükle dışarı atabildim. Bu sırada hırsızlar kaçmış. Polisi aramak istedim ancak telefonu evde unuttuğumu fark ettim" dedi. Raflardaki bütün ilaçların çalındığını belirten Doğan, hırsızların bu ilaçları nasıl satacaklarını bilmediğini ifade etti. Polisin kaçan şüphelilerin yakalanması için başlattığı çalışma sürüyor.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:48

İLGİLİ HABERLER