Dünya
  • 18.7.2009 10:38

ARKADAŞIMIN İFTİRASINA UĞRADIM

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Güney Kıbrıs ziyareti sırasında Rum kesimine destek verdiği yönündeki açıklamalarını, “Asılsız, uydurma” olarak niteledi.

Abbas, “Böyle bir şey vaki olmamıştır” dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak iki günlük çalışma ziyareti için Türkiye’de bulunan Abbas dün, Çankaya Köşkü’ne çıktı. Abbas, bir gazetecinin, Güney Kıbrıs gezisi sırasında, basına yansıyan açıklamalarını anımsatarak görüşlerini sorması üzerine şu karşılığı verdi: “Böyle bir şey vaki olmamıştır. Asılsız, uydurmadır. Bizim kendimize ait sorunumuz var. Güç ve zor bir sorun. Bütün meselelerimize görüşmelerimizde değinmeyiz. Ancak yöneticeler olarak benzeri sık sık asılsız iftiralara maruz kalan insanlarız. Bunlardan biri çok yakın arkadaşım Faruk Kaddumi’dir. İftirada bulunmuştur. Benim tarafımdan Yaser Arafat’ın öldürülmesi ile ilgili. Ancak, sözünü etmiş olduğu belge İsrail’e ait web sayfasında bulunabilir. Bizler bu durumları alışığız. Sayın Mübarek ile konuşurken benim bağırdığımı ve uygun davranışta bulunmadığımı da söylediler. Bu iftiradır. Öyle bir olay olmadı.”

Başkent Doğu Kudüs

Gül, görüşmede, ikili ilişkiler ve barış sürecini istişare ettiklerini belirterek, “Ortadoğu bölgesinde gerçek bir barışın sağlanabilmesi için iki bağımsız devletin yan yana yaşaması gerekir. Filistin Devleti’nin başkenti de Doğu Kudüs olmalıdır” dedi. Abbas ise konuşmasında dün Gül ile birlikte açtıkları Filistin’in yeni büyükelçilik binasına Türkiye’nin verdiği finans desteğine teşekkür etti. Bütün masrafları Türkiye’nin karşıladığını belirten Abbas, “Beklentimiz ve ümidimiz Doğu Kudüs’ün başkent olmasından sonra Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nin açılması töreninde de birlikte katılalım” dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:13

İLGİLİ HABERLER