Asayiş
  • 4.4.2013 18:29

Arkadaşını öldürüp ateşe verdi!

FATİH KEÇE - YUSUF KOYUN
ADANA - Edinilen bilgiye göre, olay, 2 Nisan 2013 günü merkez Çukurova ilçesine bağlı Dörtler köyü Topalak mevkisinde meydana geldi. İddiaya göre, 2 Nisan günü Topalak'ta gezen iki sevgili yol kenarında ateş yandığını gördü. Ateşe doğru yaklaşan çift bir kişinin yandığını görünce hemen 156'yı arayarak jandarmaya haber verdi. Olay yerine hem jandarma hem de sağlık ekipleri geldi. Sağlık ekipleri şahsı kontrol ettiğinde şahsın öldüğünü tespit etti. Bunun üzerine şahsın cenazesi otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Burada şahsın kimliği arka cebinden çıkan ve büyük bir bölümü yanan nüfus cüzdanından toptancılık yapan, cezaevinden yeni çıkan evli ve 2 çocuk babası Ferhat Kızıl (41) olduğunu belirleyerek ailesine haber verdi. Ayrıca yapılan otopside Kızıl'ın önce silahla öldürüldüğü daha sonra ise sırt tarafına kağıt ve plastik malzeme konularak ateşe verildiği ortaya çıktı. Bu sırada, jandarma ekipleri cinayeti işleyeni bulmak için çalışma yaptı. Yapılan çalıma sonunda Kızıl'ın en son İbrahim Böyük ile arasında alacak verecek meselesi olan Hasan İ.B.'yi barıştırmaya çalıştığı ancak İbrahim Böyük'an Hasan İ.B. alkollü olduğu için görüşmek istemediği bu nedenle Kızıl'ın Hasan İ.B. ile birlikte otomobile binerek ayrıldığı belirlendi.
Ayrıca jandarmanın yaptığı araştırmada, bir vatandaşın yanan cesedin yanında otomobil gördüğünü söylemesi üzerine güvenlik kamerası incelemesinin ardından otomobilin Hasan İ.B.'ye ait olduğunu belirledi. Jandarma bu tespitlerden sonra şüpheli Hasan İ.B.'yi güvenlik kameralarından tespit edilen araç ile birlikte Adana'da öldürdüğü Kızıl'ın evinin yanındaki kahvehanede gözaltına aldı. Yapılan otopside maktulün silahla öldürüldükten sonra yakıldığı tespit edildi.
Şüpheli Hasan İ.B., nöbetçi Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesinin alınmasından sonra sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
Kızıl'ın cenazesi ise yakınları tarafından bugün adli tıp kurumu morgundan alınarak aile mezarlığında toprağa verildi.
Kızıl'ın annesi 64 yaşındaki Medine Kızıl, Hasan İ.B.'nin oğlunun en yakın arkadaşlarından biri olduğunu, ona iş verdiğini belirterek, "Evimize geldi, ekmeğimizi yedi, soframıza oturdu oğlumuzu kalleşce öldürdü. Oğlumun suçu neydi. Oğlumu öldürdü geride 2 tane yetim çocuk bıraktı. Ben bunun cezasız kalmasını istemiyorum" diyerek feryat etti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:36

İLGİLİ HABERLER