Spor
  • 13.9.2013 15:42

"Arsenal'in yeni Bergkamp'ı Özil olacak"

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, yeni transferi Mesut Özil'e çok güveniyor.

 

Holandalı eski futbolcu Bergkamp ile Özil'in birbirine çok benzediğini vurgulayan Wenger, "İkisi de aynı bölgelerde oynuyordu ve büyük takımlarda oynamalarının ardından bize imza attı. İkisi de büyük futbolcu" değerlendirmesinde bulundu.

  Özil'in Real Madrid'deki yüksek başarılı performansı sayesinde tüm dünyanın tanıdığı bir oyuncu haline geldiğini belirten Fransız teknik adam, "Tabii ki bu derece önemli bir imza, büyük yankı uyandıracak" dedi.

Wenger, Özil'in bonservisine verilen 50 milyon avro nedeniyle medya tarafından eleştirilmesine de değinerek, "Benim para harcamaya yer aradığımı ve bazen çok ihtiraslı olduğumu iddia ediliyor. Çünkü ihtirasın bugünkü sözlük anlamı ne kadar çok para harcadığınla ilgili" ifadesini kullandı.

Takım olarak son birkaç yıldır daha az kaynak kullandıklarını ve yeni stadyum inşa ettikleri için burada utanılacak bir durum olmadığını anlatan Wenger, "Artık eski gücümüze geldik ve bizde herkes kadar ihtiraslıyız, ne eksiz, ne de fazla" şeklinde görüşünü belirtti.

Arsenal'de 1995 ile 2006 yıllarında oynayan ve kulübünün 3 lig şampiyonluğu ve 4 İngiltere Kupası kazanmasına yardımcı olan Hollandalı Bergkamp, taraftarların en sevdiği oyuncular arasında yer alıyordu.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:04

İLGİLİ HABERLER