Sağlık
  • 30.6.2007 15:33

ARTIK SAĞLIK OCAKLARI ÜCRETSİZ

ANKARA - Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık ocakları, ana çocuk sağlığı merkezleri, verem savaş dispanserleri ve 112 acil hizmetlerinden gerektiğinde kimlik dışında hiçbir belge ibraz edilmeden ücretsiz olarak yararlanılabilecek.


     Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Turan Buzgan, 2 Temmuz Pazartesi günü başlayacak uygulamayla ilgili olarak bir grup basın mensubuna açıklamalarda bulundu.
     Maliye Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu ile yapılan hizmet alım sözleşmesi gereği bundan sonra bu kurumlara birinci basamak sağlık kurumlarındaki başvurularla ilgili fatura gönderilmeyeceğini anlatan Buzgan, böylelikle iş gücünden tasarruf edileceğini ve sağlık personeli asli görevlerine yöneleceği için hizmetlerin kalitesinin artacağını söyledi.


     Yeni uygulamayla memurlar ve sigortalılarla bunların tedavi yardımından yararlanan aileleri, BAĞ-KUR'lular, emekliler, yeşil kartlılar ve sosyal güvencesi olmayanların gerektiğinde kimlik belgesi dışında hiçbir belge ibraz etmeden birinci basamak sağlık kuruluşlarına başvurabileceklerini belirten Buzgan, ''Başvurularda vizite kağıdı, hastanın muayene isteği belgesi, sağlık karnesi, sevk kağıdı gibi belgelerin istenmesi zorunluluğu kaldırıldı'' dedi.
     Aktif olarak çalışan memurlarla sigortalıların tabi oldukları mevzuat gereği izinli sayılabilmeleri için iş yerlerinden sevk belgesi almalarının zorunlu olduğunu anlatan Buzgan, bununla ilgili gerekli düzenlemelerin de yapılacağını bildirdi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:46

İLGİLİ HABERLER