Gündem
  • 9.8.2009 01:10

ASALA'YI 3 KİŞİYLE HALLETTİNİZ. PKK'YI DA 33 KİŞİYLE HALLETSEYDİNİZ

''Hocaların hocası'' unvanına sahip eski parlamenter Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, ''Medeni bir ülkede 'darbe' diye bir şey olabilir mi? Bununla 100. yıla giderken bu ayıptan kurtulmamız lazım. Yüzümüz bununla eğik olmamalıdır'' dedi.

Yalçıntaş, Trabzon'un Of İlçesinde kaymakamlık ve belediye başkanlığınca organize edilen ''2023'te Nasıl Bir Türkiye'' konulu panelde yaptığı konuşmada, medeni bir ülkede 'darbe' diye bir şey olamayacağını vurguladı.

''İnsanlara 'ülkeyi idare edesiniz' diye veriliyor o sıfatlar'' diyen Yalçıntaş şöyle devam etti:

''Ben de senelerce devlet memurluğu yaptım. Anayasa, kanunlar ve yönetmelikler vardır. Ondan sonra oturup, size verilen işleri güçleri bırakıp, 'kimi nasıl tevkif edeceğim, hangi silahları nereye gömeceğim' diye düşünüyorsunuz. Bununla 100. yıla giderken bu ayıptan kurtulmamız lazım. Yüzümüz bununla eğik olmamalıdır. Bunlar içeride güveni zayıflatıyor ve vatandaşı tedirgin ediyor. Güven ve istikrar da tabii ki sarsılıyor'' diye konuştu.

Yalçıntaş, Türkiye'deki nüfus artış oranında gözle görülür bir şekilde düşüş yaşandığını, buna karşın önemli tedbirler alınması gerektiğini belirtti.

-NÜFUSUN ÖNEMİ-

Demografinin bütün gelişmelerin arkasındaki en önemli güç olduğunu işaret eden Yalçıntaş, şunları kaydetti:

''Demografi incelenince ülkenin istikbali gözükür. Türkiye şu an son sayımlara göre 72 milyon nüfusa sahip. Biz artan nüfusu olan bir ülke olmamıza rağmen, bu artış sayısı sürekli düşüyor. Türkiye'de en çok nüfus artışı 1950 ile 1955 yılları arasında oldu. 2.8'den 1.6 ve 1.4'e düştü. Bu aşağıya doğru iniyor. Ancak Başbakan'ın dediği doğrudur. Tayyip beyin her yere gittiğinde 'üç çocuk yapın' demesi hafife alınıyor. Biraz matematik bilen bunun hesaplamasını yapabilir. Türkiye eğer kendine bu konuda önlemler almazsa, bu rakamlar giderek düşecektir.''

-PROF. DR. MAHİR KAYNAK-

Eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Daire Başkanı Prof. Dr. Mahir Kaynak, ise dün arkadaşlarıyla konuştuklarını ve kendisine, 'bu Ergenekon ne olacak' diye sorduklarını belirterek, şöyle konuştu:

''Biz Türkiye olarak demokrasiye bazen darbe ile ulaşırız. 1960 yılında halkın temsilcileri ve seçilmişleri diktatörlük yapıyorlardı. Bizler, darbe ile demokrasiye gittik. Bu ne olacak biliyor musunuz? Ergenekoncuları mahkum edecekler, ondan sonra siyasi bir af çıkacak. Siyasi afta, PKK'lıları affedip de ötekileri içeride tutamazsın. O halde ne olacak? Siz sonuca bakın, söylenenlere bakmayın.''

-ASALA'YI 3 KİŞİYLE HALLETTİNİZ. PKK'YI DA 33 KİŞİYLE HALLETSEYDİNİZ''-

''Türkiye gibi bir devletin, 25 yıl PKK ile uğraşmasının bir anlamı var mı?'' diye soran Kaynak şöyle devam etti:

''Oysa siz Türkiye olarak, Türkiye'den toprak koparmayı isteyen ASALA'yı üç kişi ile hallettiniz. Bunu da 33 kişi ile halletseydiniz. Türkiye'den toprak koparacak bir örgüt, üç kişiyle bertaraf edilemez veya üç kişiyle bertaraf edilen örgüt, Türkiye'den toprak koparamaz. Bu söylediklerim sizleri rahatsız edebilir. Ben bunları niçin söylüyorum biliyor musunuz? 2023 yılında biz dünyanın içerisinde olacağız.''

Kaynak, Türkiye'de 'Kürt meselesi' diye bir sorunun bulunmadığını savunarak, şunları kaydetti:

''Siz 'Kürt meselesi var' deyin, benim için yoktur, kusura bakmayın. 30 bin kişi niçin öldü, onları anlatabiliriz, ancak vaktimiz kısa. Ama sizden çok kültürlü olmanız istendi. Kürt'e Kürt diyin, Laz'a Laz diyin. Bunu dediniz mi, dediniz. Bölgede İslam ortak payda. O halde siz İslam'a sırtınızı dönemezsiniz. Af çıkarmak için de Ergenekon filan icat ettiniz, onunla da affı çıkarırsınız, çok güzel bir ülke olur. Bu ülkenin 2023'deki manzarası şöyledir, bu bölgede egemenlik kurulacaktır. Biz bölgenin ezilmişliğine karşı, bu bölgeyi savunan bir güç olacağız. Onun için askeri gücümüz çok olacak. Avrupa çaptan düşecek ve Avrupa Birliği olmayacak.''

Siyaset bilimci Prof. Dr. Mümtazer Türköne'nin yönettiği paneli, AK Parti İstanbul Milletvekili Özlem Piltanoğlu Türköne ile AK Parti Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş ve çok sayıda davetli izledi.

(AA)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:51

İLGİLİ HABERLER