Asayiş
  • 5.12.2016 15:17

'Bu suçun cezası bu kadar az mı!'

Samsun’da zihinsel engelli 17 yaşındaki D.S. adlı kıza tecavüz edip hamile bıraktığı suçlamasıyla tutuklu yargılanan 50 yaşında İsmet A. 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kararın ardından D.S.’nin annesi B.S., "Bu suçun cezası bu kadar mı? Böylelerini ya asın ya da ömür boyu hapis cezası verin" diye tepki gösterdi.

Olay yaklaşık 1 yıl önce İlkadım İlçesi Zeytinlik Mahallesi’nde meydana geldi. Zihinsel engelli D.S., annesinin evde olmadığı sırada, cips almak evden dışarı çıktı. Aynı apartmanda oturan ve ailenin akrabası da olan evli İsmet A., genç kızı evine sokup iddiaya göre tecavüz etti. Kız bir süre sonra rahatsızlanınca ailesi tarafından doktora götürüldü.

Yapılan muayenesinde D.S.’nin hamile olduğu ortaya çıktı. Ancak D.S. olayı kimin yaptığını söyleyemedi. Gerekli izinler alındıktan sonra D.S.’nin karnındaki cenin alındı. Aile polise giderek şikayetçi oldu. Şüphelinin bulunması için, kızın oturduğu binadakiler ile şüpheli olabilecek kişilerle ve ceninden kan örneği alınıp İstanbul Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesine gönderildi. Burada yapılan incelemenin ardından ceninin yüzde 99.9 İsmet A.’dan olduğu tespit edildi. Çıkan rapor doğrultusunda polis şüpheliyi yaklaşık 3 ay önce gözaltına aldı. Polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen İsmet A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'BENDE HASTALIK VAR'

Samsun 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ ve ’kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından yargılanan tutuklu sanık İsmet A., bugün son kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyetine son savunmasını yapan sanık, "Bende hastalık var. Bu nedenle eşimle bile cinsel ilişkiye giremiyorum. Ben bu suçu işlemedim. Suçsuzum, beraatimi istiyorum" dedi.

Reklam sayfayı kaplıyor

Bu reklamı bir daha gösterme

Gitti. Geri Al

Bu reklamla ilgili sorun neydi?

Alakasız

Çok sık gösteriliyor

Uygunsuz

Geri bildirim için teşekkürler! Geri

Gelecekte size daha iyi bir deneyim sunmak için bu reklamı inceleyeceğiz.

Reklam ayarlarınızı güncelleyerek size daha iyi reklamlar göstermemize yardımcı olun.

Geri bildirim için teşekkürler! Geri Al

Bu sitedeki reklamları incelemek için geri bildiriminizi kullanacağız.

Reklam ayarlarınızı güncelleyerek size daha iyi reklamlar göstermemize yardımcı olun.

Reklam kapatılıyor: %1$d

Güncellenme Tarihi : 5.12.2016 15:17

İLGİLİ HABERLER