Asayiş
  • 21.4.2015 11:02

12 MİT'çi askerlerden şikayetçi oldu

MİT TIR'larının durdurulması ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada flaş bir gelişme yaşandı.

MİT Tırlarının durdurulması soruşturmasında Adana ve Hatay'da durdurulan araçlarda görevli 12 MİT mensubu savcılıkta müşteki olarak ifade verdi.

Saclıkta ifadelerine başvurulan mağdur MİT mensupları, darp edildikleri, silah doğrultularak yere yatırıldıkları ve kelepçelendiklerini anlattı. Yardımın devlet sırrı niteliğinde olduğunu ve deşifre edilmesini engellemeye çalıştıklarını kaydeden MİT görevlilerini fakat kötü muameleye maruz kaldıkları için bunu başaramadıklarını ifade ettiler.

12 MİT'çi araçları durduran askerlerden şikayetçi oldu. Soruşturma kapsamında mahkemece ifadesi alınan 32 muvazzaf askerden önce 17'si geçtiğimiz günlerde haklarında yakalama kararı çıkarılan 2'si tutuklanmıştı.

MİT TIR'larının durdurulması ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada flaş bir gelişme yaşandı. Adana ve Hatay'da durdurulan Tırlarda görevli MİT görevlileri şüpheli askerlerden şikayetçi oldu.

19 ASKER TUTUKLANDI

Kamuoyunda "Selam Tevhid" olarak bilinen sözde "Kudüs Ordusu Terör Örgütü" adlı soruşturmada usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin ''paralel yapıya" yönelik yürütülen soruşturma kapsamında mahkemece ifadesi alınan 32 muvazzaf askerden 17'si geçtiğimiz günlerde tutuklanmıştı. Serbest kalan 2 asker hakkında da yakalama kararı çıkarılmış ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdi.Tutuklama kararında, şüphelilerin MİT'in bölgede çalışmalar yaptığını bildikleri halde bu TIR'ları durdurmak ve aramaya çalışmak, bu faaliyeti ifşa etmeyi amaçlamakla darbe ve terör örgütüne üye olma suçlarını işledikleri kaydedilmişti.

YARDIM DEŞİFRE OLSUN İSTEMEDİK AMA…

Adana ve Hatay'daki araçlarda görevli 12 MİT mensubunun müşteki sıfatıyla ifade verdikleri ortaya çıktı. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan Fidan tarafından ifadesi alınan 12 MİT mensubu, darp edildikleri, silah doğrultularak yere yatırıldıkları ve kelepçelendiklerini anlattılar. Araçların durdurulması ardından kimliklerini ibraz ettiklerini dile getiren MİT görevlileri kurum yazısını da göstermelerine rağmen kötü muameleye maruz kaldıklarını belirttiler. Yardımın devlet sırrı niteliğinde olduğunu ve deşifre edilmesini engellemeye çalıştıklarını kaydeden MİT görevlilerini fakat kötü muameleye maruz kaldıkları için bunu başaramadıklarını ifade ettiler.

Bu arada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı MİT Tırlarının durdurulması olayında MİT personelinin telefonlarının da dinlendiğini belirledi. Şüpheli askerlerin uyuşturucu ticareti bahanesiyle gizli görev yürüten personeli telefonlarını teknik takibe aldıkları saptandı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:55

İLGİLİ HABERLER