Asayiş
  • 14.10.2016 11:41

15 yaşındaki kıza sevgili şantajı

ERZURUM’un Aşkale ilçesinde 15 yaşındaki sevgilisi İ.A.’nın kömürlükte boynundan öpen, çektiği mesajları ailesine göstermekle tehdit ederek çıplak fotoğraflarını isteyen 20 yaşındaki O.O.’nun ’çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 15 yıla, ’şantaj’ suçundan da 3 yıla kadar hapsi istendi.

Olay, geçen 13 Temmuz günü Aşkale ilçesine bağlı İstasyon Mahallesinde meydana geldi. İ.A. ile teyzesinin komşusu O.O. arasında olay tarihinden önce gönül ilişkisi başladı. İddiaya göre teyzesine giden İ.A.’yı kömürlükte sıkıştıran O.O. zorla boynundan öptü. Kızın annesi A.A. eve gelen kızının boynundaki morluğu görünce ne olduğunu sordu. Bunun üzerine korkan İ.A., teyzesinin komşusu olan O.O. ile sevgili olduklarını, ona gönderdiği mesajlar nedeniyle şantaj yaparak çıplak fotoğraflarını istediğini anlattı. Hemen Polise başvuran İ.A.’nın annesi A.A., O.O.’dan şikayetçi oldu.

Çocuk İzleme Merkezinde ifadesine başvurulan İ.A., Facebook ve Whatsapp üzerinden O.O. ile mesajlaştıklarını söyledi. Teyzesi ile O.O.’nun karşılıklı komşu olduklarını belirten İ.A., "Olaydan iki ay önce O.O. ile sevgili olduk. Beni, yazıştığımız mesajları babama göstermekle tehdit etti. ’Bana çıplak fotoğraflarını göndereceksin. Eğer göndermezsen yazıştıklarımızı ve konuştuklarımızı babana gösteririm’ dedi. Ben de ikifotoğraf gönderdim. Olay günü teyzeme gitmiştim. Bodruma inince O.O. da yanıma geldi, zorla boynumdan emerek öptü. Eve gidince annem boynumdaki morluğu gördü. Ben de her şeyi anlattım" diye konuştu.

Çocuk İzleme Merkezi’nin adli görüşme değerlendirme raporunda İ.A.’nın anlattıklarının güvenilir ve tutarlı olduğu vurgulandı. Raporda, ergenlik döneminde gençlerin içinde bulunduğu gelişim dönemi gereği, cinselliğe merak ve cinsel risk alma davranışı içerisinde bulunabileceğine işaret edildi. Raporda, mağdurun tekrar olumsuz ve riskli bir yaşantıya uğramaması açısından psikolojik destek almasının uygun olduğu belirtildi.

Şikayet üzerine gözaltına alınan O.O., 14 Temmuz günü çıkarıldığı Aşkale SulhCeza Hakimliğince tutuklandı. Cezaevinde yaklaşık bir ay kaldıktan sonra tahliye edilen O.O. hakkındaErzurum 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Hazırlanan iddianamede O.O.’nun ’çocuğun cinsel istismar’ suçundan 8 yıldan 15 yıla, ’şantaj’ suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istendi.

1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde ilk kez hakim karşısına çıkarılan O.O., suçlamaları kabul etmedi. Olay günü elektriklerin kesilmesi üzerine şalteri açmak için apartmanın bodrum katına indiğinde İ.A.’yı orada gördüğünü belirten O.O., ancak aralarında yakınlaşma ve konuşma olmadığını ileri sürdü. Mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Güncellenme Tarihi : 14.10.2016 11:42

İLGİLİ HABERLER