Asayiş
  • 28.11.2015 09:48

2 milyon lirayı nasıl çaldı?

Edinilen bilgiye göre, olay, Yüreğir ilçesine bağlı Seyhan Mahallesi 12 sokakta meydana geldi. İddiaya göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekipler Amirliği'ne bağlı motorize yunus ekipleri Seyhan Mahallesi'nde bir şahıstan şüphelenerek otomobili durdurup hem araçta hem de şahıs üzerinde arama yaptı. Yapılan aramada şahsın üzerinden Fatih Çimen ismine düzenlenmiş nüfus cüzdanı ve ehliyet çıktı. Yapılan sorgulamada şahsın herhangi bir suça karışmadığı belirlendi. Ancak polis şahsın hareketlerinden şüphelenerek hırsızlık masasında çalışan polisleri çağırdı. Olay yerine gelen polisler şahsın gösterdiği nüfus cüzdanı ve ehliyetin sahte olduğunu gerçek adının 23 yaşındaki Cengiz Çeven olduğunu söyleyerek şahsı emniyete getirdi.

"20 İLDE LASTİK KESEREK 2 MİLYON LİRA ÇALDI"
Polis kısa sürede yaptığı çalışmada şahsın 20 ilden banka önünde bekleyerek bankadan para çeken şahısların araçlarının lastiğini kesip onlar lastikle ilgilenirken araca bıraktıkları paraları çalan şahıs olduğunu belirledi. Zanlının bu yöntemle 20 ilde 2 milyon lira çaldığı tespit edildi. Zanlının sadece Hatay'da bir kişiden 670 bin lira, Ankara'da 82, Isparta'da 100 bin lira çaldığı ortaya çıktı.

"HIRSIZLIKTAN 7 YIL 9 AY KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI VAR"
Ayrıca zanlının İstanbul, Muğla, Mersin gibi illerde yaptığı hırsızlık olaylarından dolayı 7 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirlendi. Kesinleşmiş hapis cezasının yanı sıra zanlının 4 ayrı hırsızlık suçundan da yargılandığı mahkemesinin sonuçlanmadığı bu olaylar nedeniyle arandığı belirlendi.

"ÇALDIĞINI GAYRİMENKULE YATIRIM YAPTI, KUMAR OYNADI"
Bu arada, zanlı Cengiz Çeven'in çaldığı paralarla gayrimenkule yatırım yaptığı öğrenildi. Zanlının aldığı gayrimenkulleri kendi üzerine değil de akrabalarının üzerine yaptığı, bu yöntemle Adana'da Turgut Özal Bulvarı'nda 3 daire satın aldığı belirlendi. Ayrıca şahsın, çaldığı paraları arkadaşlarıyla birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne giderek burada eğlence mekanlarında harcadığı da öğrenildi. Çeven'in çaldığı para ile KKTC'de kumar oynayıp burada da 500 bin lira kazandığı ancak bu parayı Türkiye'ye getiremediği de polisin tespitleri arasına girdi. Zanlı, sorgusunda suçlamaları kabul etmedi. Kendisinin kimlikteki şahıs olduğunu söyledi. Ancak polis parmak izinden yaptığı tespitte şahsın Cengiz Çeven olduğunu belirledi. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

FATİH KEÇE 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:27

İLGİLİ HABERLER