Asayiş
  • 18.2.2016 15:02

2 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının yürüttüğü terör operasyonlarına ilişkin bilgi verdi. Buna göre, Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda 2 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 207'ye ulaştığı bildirilen operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı (EYP) sayısının 199 olduğu belirtildi. Düzenlenen operasyonda, iki Kaleşnikof piyade tüfeği, altı Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü ve 30 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, bir tabanca, bir tabanca şarjörü ve bir telsiz ele geçirilirken, 6 el yapımı patlayıcı imha edildi.

CİZRE'DE 4 TERÖRİST YAKALANDI
Şırnak'ın Cizre ilçesinde icra edilen ayrıntılı arama faaliyetlerinde 4 bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalandı. Yapılan aramalarda daha önceden etkisiz hale getirildiği değerlendirilen toplam 13 bölücü terör örgütü mensubu teröristin cesedi bulundu. Operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 663'e ulaştığı bildirildi. Operasyonda, 3 bin 900 kilo amonyum nitrat, 123 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, beş Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir el bombası, üç telsiz ve sekiz cep telefonu ele geçirildi.

BULANIK'TA 5 İŞBİRLİKÇİ GÖZALTINA ALINDI
Muş'un Bulanık ilçesinde yapılan aramada, bir av tüfeği, iki bilgisayar, muhtelif dijital materyal ve bol miktarda örgütsel doküman ele geçirildi. "Bölücü terör örgütüne yardım ve yatakçılık suçundan" 5 işbirlikçi yakalanarak gözaltına alındı.

OVACIK'TA PKK'NIN AMELİYATHANE OLARAK KULLANDIĞI MAĞARAYA OPERASYON
Tunceli Ovacık'ta icra edilen operasyonda, bir varil içerisinde sekiz Kaleşnikof piyade tüfeği, iki RPG-7 roketatar, iki roketatar mühimmatı, iki el bombası, 500 gram C3 patlayıcı, bir video kamera, iki bidon içerisinde Biksi makineli tüfeği fişeği, telsiz malzemesi ve iki dürbün ele geçirildi. Operasyonda üç katlı ve yaklaşık 100 metrekare genişliğinde içerisinde çift kişilik çadır kurulu bir mağara içerisinde 50 kilo amonyum nitrat, iki soba, dört kutu diş dolgu malzemesi, 20 ameliyat önlüğü, dört kutu alkol, 20 diş kancası, 20 diş aynası, 20 diş spatulası, beş büyük boy cımbız, dört paket diş alçısı, iki renkli diş dolgusu, 40 lokal anestezi ampulü, 300 şırınga, üç adet nevi bilinmeyen elektronik cihaz ele geçirildi.

KUZEY IRAK'TAN KAÇAN 7 TERÖRİST TESLİM OLDU
Batman'ın Sason ilçesinde icra edilen operasyonda bir mağara içerisinde 25 kilo amonyum nitrat, bir el yapımı patlayıcı düzeneği, 100 metre kablo, 20 büyük pil, bir uyku tulumu ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi. Irak'ın kuzeyindeki PKK'nın barınma alanlarından kaçan 7 bölücü terör örgütü mensubu terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

OĞUZELİ VE ELBEYLİ'DE 11 DEAŞ MİLİTANI YAKALANDI
Van'ın Erciş ilçesinde "bölücü terör örgütüne yardım ve yatakçılık suçundan" bir işbirlikçi yakalanarak gözaltına alındı. Gaziantep Oğuzeli'nde Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan ve DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu 2'si çocuk 8 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Kilis Elbeyli'de ise yol emniyet ve kontrol aramasında, DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen 3 kişi yakalanarak gözaltına alındı. 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:09

İLGİLİ HABERLER