Asayiş
  • 22.7.2011 17:04

20 LİRA İÇİN ARKADAŞINI KALBİNDEN BIÇAKLADI

YENER EKİNCİ
Arkadaşını öldürdüğü için çok pişman olduğunu söyleyen katil zanlısı, "Olay sonrası karakolda önce 'yaşıyor' dediler. 'Oh be yaşıyormuş' diyerek sevindim. Bir süre sonra 'öldü' dediler, o an yıkıldım" dedi.
Olay, Namık Kemal Mahallesi, Karafatma Caddesi'nde, geçen 10 Şubat'ta meydana geldi. Seyyar tezgahıyla köfte ekmek satan Muhittin G. (31), aynı cadde üzerinde Tekel bayii işleten arkadaşı Remzi Yücebilgiç (23) ile civardaki bir kahvehanede paralı okey oynadı. İki arkadaş, iki kişiye karşı ortak oynadıkları oyunu kaybedince kahvehaneden ayrıldı. Yücebilgiç, yolda yürürken Muhittin G.'den daha önce sattığı içkinin parası olan 20 lirayı istedi.
"Cebimdeki bütün parayı kumarda kaybettim, daha sonra öderim" diyen Muhittin G., daha sonra köfte tezgahını bir arkadaşına emanet edip bisikletiyle eve giden Yücebilgiç'in yolunu kesti. Aralarında 20 liralık borç yüzünden tartışma yaşanan iki arkadaştan Muhittin G., Yücebilgiç'i ekmek bıçağıyla kalbinden bıçakladı. Yücebilgiç, hastaneye götürülürken yolda öldü, şüpheli ise tutuklandı.
Hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan sanık Muhittin G.'nin Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. Olaydan önce alkol aldığını ve olay anını hatırlayamadığını belirten sanık Muhittin G., "Bana 'Hem borcunu ödemiyorsun, hem de kumar oynuyorsun' diyerek eşime ve çocuğuma küfredip, omzuma da yumruk vurdu. Ancak olay anını hatırlamıyorum. Polis merkezinde sorduğum polisler önce 'yaşıyor' dediler. Oh be yaşıyormuş diyerek sevindim. Bir süre sonra 'öldü' dediler, ben de yıkıldım' dedi" dedi.
Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 15:35

İLGİLİ HABERLER