Asayiş
  • 26.9.2016 15:02

4 eve şehit ateşi düştü

Mardin'de şehit düşen 4 askerden 26 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Enes Kaya'nın memleketi Konya'nın Ilgın İlçesi'ndeki babasının evine ateş düştü. Şehidin evninin duvarında daha önceden oraya yapılan Türk Bayrağı dikkat çekti.

Mardin’in Derik İlçesi Ilıca Mahallesi yakınlarında bugün sabah saat 08.30 sıralarında askerleri taşıyan sivil minibüsün geçişi sırasında, PKK’lıların yola tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu meydana gelen patlamada 4 asker şehit odu, 5 güvenlik görevlisi de yaralandı. Hain saldırı sonrası acı haberler şehitlerin evlerine gitmeye başladı.

FOTO:DHA - Şehidin evinin duvarına yapılan Türk Bayrağı dikkat çekti.
 Şehidin evinin duvarına yapılan Türk Bayrağı dikkat çekti.

Asker ve korucuları taşıyan sivil plakalı minibüsün geçişi sırasında, PKK’lı teröristlerin daha önce yola yerleştirdikleri patlayıcının infilak ettirilmesi üzerine şehit olan 4 askerden 26 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Enes Kaya’nın memleketi Konya’nın Ilgın İlçesi’ndeki babasının evine ateş düştü.

Acı haber, şehit Kaya’nın Ilgın İlçesi’ne bağlı eskiden belde olan Beykonak Mahallesi Abaz Yaylası’nda oturan annesi Gülcan ve babası Şükrü Kaya’ya, Kaymakam Yücel Gemici, Belediye Başkanı Mehmet Karahan ve Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Hüsnü Duran tarafından verildi. Acı haberin ardından sinir krizi geçiren Kaya ailesine hazırda bekleyen sağlık görevlileri müdahale etti.  Şehit Kaya’nın bekar ve Kaya ailesinin 3 çocuklarından en küçüğü olduğu belirtildi. Şehit Kaya’nın cenaz esinin yarın Beykonak Mahallesi’nde defnedilmesi bekleniyor.

BİR ACI HABER DE OSMANİYE’YE DÜŞTÜ

Aynı hain saldırıda ettirilmesi sonucu şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Sedat Yıldız’ın acı haberi memleketi Osmaniye’deki ailesini yasa boğdu. Bekar olan 28 yaşındaki Sedat Yıldız’ın Toprakkale İlçesi Göçmenler Mahallesi’ndeki tek katlı kerpiç baba evine gelen askeri yetkililere babası Fahri ile annesi Kafiye Yıldız’ın Adana’nın Yumurtalık İlçesi’nde olduğu söylendi. Buradaki yakınlarına acı haber verilirken anne ve babası da Yumurtalık İlçesi’nden alınıp, Osmaniye’ye getirildi. 2 kardeş olduğu belirtilen Sedat Yıldız’ın yakınları ve komşuları kerpiç evin duvarına bayrak asıp bahçeyi süpürerek hazırlık yaptı.

Güncellenme Tarihi : 26.9.2016 15:04

İLGİLİ HABERLER