Asayiş
  • 22.6.2017 10:11

7 valide Bylock iddiası

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu’nun döneminde ilk büyük valiler kararnamesi yayımlandı. İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk’le birlikte 20 vali merkeze çekilirken, 19 ilin valisi yer değiştirdi. Merkeze çekilen valiler arasında Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, eski TRT Genel Müdürü Samsun Valisi İbrahim Şahin ile Karaman Valisi Süleyman Tapsız gibi isimler dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayından sonra dünkü Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle, Sebahattin Öztürk’ten boşalan Bakan Yardımcılığı görevine Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy atandı. 12 ilçenin kaymakamı vali oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın da Bilecik Valiliği görevine getirildi. Adana Valiliği döneminde vatandaşa “gavat” diye bağıran ancak eleştirilince “Gavat değil kavas dedim” diyen Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş da merkeze alındı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra elinde otomatik tüfekle poz veren Coş’un FETÖ araştırmaları nedeniyle pasaportunun iptal edildiği öne sürülmüştü. 

7’Sİ İÇİN BYLOCK İDDİASI
Devlet Denetleme Kurulu’nun ‘paralel yapı’ araştırmasında adı geçen ve kısa süreli pasaportu iptal edildiği iddia edilen eski TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de merkeze alındı. TRT’de genel müdürlük yaptığı dönemde FETÖ kadrolaşmasının önünü açtığı iddiaları gündeme gelen Şahin, görev süresi tamamlanmadan Samsun Valiliği’ne atanmıştı. 

Merkeze alınan Tokat Valisi Cevdet Can, çocuklarına FETÖ liderinin isimlerini vermesiyle gündeme gelmişti. Vali Can’ın iki oğluna “Fetullah” ve “Gülen” ismini vermesi tartışılmıştı. Merkeze alınan Uşak Valisi Ahmet Okur’un adı da bu kentte hazırlanan FETÖ iddianamesinde geçiyordu. 

Merkeze çekilen valilerden 7’sinin isminin ise FETÖ’nün kriptolu haberleşme ağı ByLock listesinde geçtiği iddia edildi. Deşifre edilen ByLock yazışmalarında da bu kişilerin, örgüte yakın oldukları yönünde paylaşımlar yapıldığı ileri sürüldü.

GÜLEN'DEN TAKKE İDDİASI
MERKEZE alınan Süleyman Tapsız’ın adı Kilis’te açılan FETÖ iddianamesine girmişti. 1 numaralı sanık Kilisli İşadamları Derneği Genel Sekreteri Hasan Ayaz, ifadesinde, “Dönemin Kilis Valisi Süleyman Tapsız’ın da olduğu heyetle Mayıs 2013’te Pensilvanya’da Gülen’i ziyaret ettik. Vali ve Rektör, Gülen’in arkasında namaz kılarken, Gülen namaz takkesini Vali Tapsız’a verdi” demişti.

MUĞLA'DA İKİNCİ KEZ KADIN VALİ
Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Muğla Valisi Amir Çiçek merkeze alındı. Çiçek’in yerine ise Kırklareli Valisi Esengül Civelek atandı.Civelek, Türkiye'nin ilk kadın valisi Lale Aytaman'ın ardından 26 yıl sonra Muğla'da bu koltukta oturan ikinci kadın olarak görev yapacak. Evli ve iki çocuk annesi Civelek, 2014 yılından bu yana Kırklareli valisiydi.

Güncellenme Tarihi : 22.6.2017 10:18

İLGİLİ HABERLER