Asayiş
  • 28.11.2014 21:37

7'nci kattan düşen çocuğu havada yakaladı

ESKİŞEHİR'de 7'inci kat penceresinden düşen 7 yaşındaki Ecrin Esen'i aşağıda yaya kaldırımını süpüren temizlik işçisi 41 yaşındaki Şükrü Deniz kollarını açarak tutmaya çalıştı.

 
Alınan bilgiye göre, Gökmeydan mahallesi Cumhuriyet bulvarından bulunan bir binanın 7’inci katında engelli olduğu ileri sürülen teyzesi ile birlikte kalan, anne ve babası ise ayrı ayrı fabrikalarda çalıştığı öğrenilen Ecrin E. (3), pencere camını açarak aşağıya ilk önce ayakkabılarını attı. Yukarıdan aşağıya ayakkabı atıldığını gören temizlik işçisi Şükrü Deniz (41) yukarıya bakınca kız çocuğunun sarktığını gördü ve çevresinden ilk önce yardım istedi. Ancak bu sırada kendini aşağıya sarkıtıp bırakan kız çocuğunun düştüğünü gören işçi kollarını açarak bekledi. Onlarca metre yukarıdan aşağıya inen kız çocuğu işçinin kucağına düştü. Düşme sonucundan hızı hafifleyen Ecrin E. ile kucağına düştüğü Şükrü Deniz yere yığıldı. Durumu gören çevredeki vatandaşlar hemen yardıma koştu. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri küçük kızı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırdı. Yaralı kızın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenilirken, temizlik işçisi Şükrü Deniz ise olayla ilgili ifadesi alınmak üzere Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
ÇOCUĞUN DÜŞECEĞİNİ ANLADIM
Burada ifadesi alınan ve Odunpazarı Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak çalıştığı belirtilen Şükrü Deniz, Emniyet Müdürlüğünden çıkışta olayı anlattı. Deniz, "Cumhuriyet Bulvarında temizlik işçisi olarak çalışıyorum. Saat 16:30 civarında Şahin Sitesi önüne geldiğimde yere iki tane çocuk ayakkabısı düştü. Yukarıya 'Ayıp değil m, neden ayakkabı atıyorsunuz?' diye baktım. O arada pencere açıktı bir çocuk farkettim. Çocuk ayaklarını sarkıtmıştı. Ben 'Çocuk düşecek' diye bağırdım ama etrafta kimse yoktu. Çocuk ellerini ve ayaklarını aşağıya sarkıttı. Mermerden tutunup sağa sola sallanmaya başlayınca çocuğun düşeceğini anladım. Ellimden süpürgeyi filan attım. Çocuğun üzerime düşeceğini anladım. O anda çocuğun gücü bitti. Elleri kaydı direk yukarıdan kucağıma düştü. Onunla birlikte yere düştük. Ondan sonra zaten gelip geçen vatandaşlar ambulansı aradılar. Ambulans gelip çocuğu alıp götürdüler. Çocuk yere düştüğünde ağlıyordu. Şuanda durumu iyiydi. Ben olmasaydım, direk beton zemine düşecekti" dedi. 
Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:00

İLGİLİ HABERLER