Asayiş
  • 24.9.2016 00:11

82 AK Partili vekil "ByLock" kullandı mı?

Başbakan Binali Yıldırım, basında yer alan '82 AK Parti milletvekilinde ByLock bulunduğu' iddiasını yanıtladı: İddia varsa araştırılır, gerçeği ortaya çıkarılır. Hiçbir şey gerçekleşmeden üzerinde konuşmak haksızlıktır, insanları karalamaktır

Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazını Yıldız semtindeki Hüdaverdi Camisi'nde kıldı. Cami çıkışında "FETÖ'cülerin kendi aralarında haberleşmek için kullandığı ByLocksisteminin bazı milletvekili ile bazı bakanların telefonlarında çıktığı yönünde iddialar oldu. Bu doğru mu?" sorusu üzerine Yıldırım şunları söyledi: "İddialara göre amel edilmez. İddia varsa araştırılır, gerçeği ortaya çıkarılır. Hiçbir şey gerçekleşmeden üzerinde konuşmak haksızlıktır, insanları karalamaktır. FETÖ ile mücadele bir millimeseledir. Kim olursa olsun, nereye giderse gitsin her türlü mücadele yapılacaktır. Burada hiç kimsenin muafiyeti, istisnası söz konusu değildir." ifadelerini kullandı.

AYDINLIK YAZARI GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Aydınlık yazarı İsmet Özçelik, 80-82 AK Partili milletvekilinin cep telefonunda Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının gizli ve kriptolu mesajlaşmada kullandığı Bylock programının yüklü olduğunu yazmıştı. Özçelik'in yazısında "AKP kulisleri yine hareketli. Gündemde, FETÖ'nün kriptolu mesajlaşmada kullandığı "ByLock" programı var. Şifrelerin çözülmesi ile birlikte bazı eski ve yeni AKP'li milletvekillerinin de bu programı kullandığı ortaya çıkmış. Sayı kabarık. 50 civarında diyen de var, 82 diyen de. "ByLock" kullananlar arasında sadece AKP'lilerin değil, CHP'lilerin, MHP'lilerin, HDP'lilerin de olduğu ifade ediliyor. Bazı bakanların telefonlarında da "ByLock" programı tespîit edilmiş. Bunlardan birine "Bu ne iş" denilince, "Çocuk yüklemiş" diye geçiştirmiş. Ama kimseyi tatmin etmemiş. Tabi "ByLock"çu milletvekillerinin isimleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da iletilmiş. Darbenin "siyasi ayağı" ile ilgili operasyonun sayının fazla olması nedeniyle geciktiği vurgulanıyor. Erdoğan'ın Amerika'ya giderken uçakta gündeme getirdiği "yedek milletvekilliği" konusuna dikkat çekiliyor. Partiye "FETO sızmasına" karşı önlem olarak değerlendiriliyor."

Güncellenme Tarihi : 24.9.2016 00:09

İLGİLİ HABERLER