Asayiş
  • 28.10.2016 14:02

ABD'nin İzmir uyarısı hakkında önemli açıklama

Son kararnameyle Antalya’ya atanan İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, devir teslim öncesi basın temsilcileriyle bir araya geldi.

33 ayını değerlendiren Uzunkaya, basın mensuplarının ABD Büyükelçiliği’nin İzmir’e yönelik terör saldırısı uyarısıyla ilgili sorduğu soruyu da yanıtladı. 

Uzunkaya, “Bunun resmi bir arka planı bize intikal etmedi. Geçmişte örnekleri var biliyorsunuz. Bir takım yabancı misyonlar bu ve benzeri konularda bir takım takım paylaşımlar yapmışlar. Bu paylaşımlardan kaynaklı bir gelişme oldu. Özellikle bugünyapılacak Cumhuriyet Bayramı çelenk sunma ve yarın yapılacak törenlerle ilgili bir takım eylemler olabilirliği gibi iddialar ya da spekülasyonlar var. Biz 24 saat  İzmir’de, bu bilgiyle alakalı değil genel olarak söylüyorum, olabilecek her türlü  ileri ihtimali gözetip tedbir aldık, alıyoruz. Bu çerçevede de yapılan açıklama ile endeksli olmamakla birlikte gerek bugünkü, gerek yarınki gerek iki gün önce DiyarbakırBelediye Başkanı’nın gözaltına alınması endeksli olarak Türkiye  genelinde yapılmaya çalışılan sokak hareketleriyle ilgili tedbirlerimizi en üst düzeyde aldık. İnanıyorum ki bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettirilecek” dedi.

Güncellenme Tarihi : 28.10.2016 14:03

İLGİLİ HABERLER