Asayiş
  • 30.8.2016 00:16

ABD PYD’nin Menbiç’i Boşaltacağı Yolunda Söz Verdi

‘ABD PYD’nin Menbiç’i Boşaltacağı Yolunda Söz Verdi’

ABD’den “IŞİD varlığı olmayan bölgelerde çatışma kabul edilemez, bu durum derin endişe yaratıyor” uyarıları gelirken, Türkiye, Fırat Kalkanı Harekatı’nı savunmaya devam ediyor.

Cerablus’un güney ve güney batısında bulunan 9 köyü PYD’den alan Özgür Suriye Ordusu’nun bugün de Eşuriye, Temure, Küçük Boldağ, Büyük Boldağ, Helvancı, Büyük Tukihar, Dilem,Umresum, Melhamiye, Yakupiye, ArabHasan ve Muhsiniye köylerinde kontrolü ele geçirmesi Türkiye’nin kararlılığın sahadaki yansıması olarak değerlendiriliyor.

Bugün İstanbul’da bazı gazetecilerle biraraya gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un sözleri de Türkiye’nin PYD’nin Münbiç’ten uzaklaştırılması konusundaki hassasiyetini gözler önüne serdi.

Numan Kurtulmuş: “Türkiye'ye verilen sözlerden biri, PYD'nin Münbiç'i boşaltmasıdır”

Kurtulmuş, bir gazetecinin ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk'ün "IŞİD olmayan bölgede PYD'ye müdahale kabul edilemez" sözlerini hatırlatması üzerine “Türkiye kendisine gelecek saldırılara karşı kendisini koruyacak” dedi.

Kurtulmuş şöyle devam etti: “ABD bu hassasiyetimizi biliyor. Ortada verilmiş bir söz var. PYD, Fırat'ın batısında olmayacak. Burada bir çatışma yaşanmaması için, önce bu meselenin hallini isteriz. ABD'den PYD üzerindeki etkisini kullanmasını bekliyoruz. Türkiye, Suriye’den gelecek bir saldırıya seyirci kalamaz. Bütün bölge tek bir örgütün, PYD'nin eline geçerse Suriye bölünür. Biz Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanayız. Türkiye'ye verilen sözlerden birisi de PYD'nin Münbiç'i boşaltmasıdır.”

Güncellenme Tarihi : 30.8.2016 00:53

İLGİLİ HABERLER