Asayiş
  • 29.3.2017 00:17

Adana'da evde katliam : 5 ölü

Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Çokak Mahallesi'nde Hüseyin Doğan'a ait eve gelen henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce düzenlenen silahlı saldırıda aynı aileden 5 kişi hayatını kaybetti. Olayda Hüseyin, Hakkı ve Mehmet Doğan Ayşe Ayrancı ile Fatma Yavuz yaşamını yitirdi.

Son dakika: Adanada silahlı saldırı: 5 ölü

Olay, saat 20.30 sıralarında Çokak köyünde meydana geldi. İddiaya göre, 38 yaşındaki Mehmet Doğan, imam nikahlı eşi Ayşe Ayrancı’yı da yanına alarak akşam saatlerinde ağabeyi Hüseyin Doğan’ın evine misafirliğe gitti. Doğan kardeşler evin salonunda oturdukları sırada kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin tüfekli saldırısına uğradı.

Son dakika: Adanada silahlı saldırı: 5 ölü

Saldırıda, Hüseyin Doğan, imam nikahlı eşi Fatma Yavuz, oğlu Hakkı Doğan (8), kardeşi Mehmet Doğan, kardeşinin imam nikahlı eşi Ayşe Ayrancı vuruldu, Yavuz’un oğlu 20 yaşındaki Görkem Temizkan ise şans eseri olayda yara almadan kurtuldu. Temizkan’ın evden kaçarak komşularına durumu bildirmesi üzerine jandarma ve 112 Acil’e haber verildi. Olay yerine sevk edilen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde 5 kişinin öldüğü belirlendi.

BİR KİŞİ KURTULDU

Olayda Hüseyin Doğan'ın (43) yanı sıra 8 yaşındaki oğlu Hakkı ve kardeşi Mehmet Doğan (38) ile Doğan kardeşlerin dini nikahlı eşleri Ayşe Ayrancı ve Fatma Yavuz hayatını kaybetti.

Saldırıdan kurtulan bir kişinin mahalle sakinlerine durumu bildirmesi üzerine jandarmaya haber verildi.

KARDEŞLER BİR ARADAYDI

Olay yerine gelen jandarma ekiplerinin incelemesi sürüyor. Evin mahallenin yaklaşık 600 metre dışında olduğu, iki kardeşin birbirine yakın evlerde yaşadığı ve saldırı sırasında bir arada oldukları öğrenildi.

OLAYIN FAİLİ OLDUĞU İDDİA EDİLEN KİŞİ YAKALANDI
5 kişinin öldüğü silahlı saldırıyı düzenlediği ileri sürülen İbrahim A. emniyet güçlerinin operasyonları sonrasında geç saatlerde yakalandı.

Alınan bilgiye göre, jandarma ekipleri, Çokak Mahallesi'nde Hüseyin Doğan'a ait eve düzenlenen ve 5 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili soruşturma kapsamında görgü tanıklarının ifadesine başvurdu. İfadeler doğrultusunda çalışmalarını sürdüren ekipler, saldırıyı gerçekleştirdiği ileri sürülen İbrahim A'nın cep telefonu sinyallerini takibe aldı. 

Ekipler, şüphelinin Kozan Organize Sanayi Bölgesi'nde olduğu bilgisi üzerine düzenledikleri operasyonla İbrahim A'yı üzerindeki kanlı gömlekle yakaladı. Operasyonda, zanlının olay sırasında kullandığı değerlendirilen bir pompalı tüfek ve iki tabanca da ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlının, işlemlerinin ardından jandarma ekiplerine teslim edileceği belirtildi. 

KATLİAMDAN PENCEREDEN KAÇARAK KURTULMUŞ
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, saldırıdan sağ olarak kurtulan G.T. (19) son anda evin arka odasındaki pencereden kaçarak kurtulduğu ortaya çıktı. 

Saldırı esnasında evde bulunan G.T. (19) silah seslerini duyunca arka odaya kaçtı. Odanın penceresinden dışarı çıkan G.T, durumu jandarmaya bildirdi. 

G.T'nin, ekipler olay yerine ulaşana kadar güvenli bir yerde saklandığı öğrenildi. 

 

ADANA/AA

Güncellenme Tarihi : 29.3.2017 02:50

İLGİLİ HABERLER