Asayiş
  • 11.7.2018 12:53

Adnan Oktar operasyonundan çok çarpıcı detaylar

İstanbul merkezli 5 ilde Adnan Oktar grubuna yönelik başlatılan operasyonda, Adnan Oktar gözaltına alındı.

Adnan Oktar operasyonunda dikkat çeken detay!

Ailesinden kopardığı genç kızları sapkın emellerine alet eden Adnan oktar'a sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. Oktar'ın kapının önünde polisi görünce Sarıyer'e kadar kaçtığı öğrenildi.

11 Temmuz 2018 Çarşamba 10:15

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Adnan Oktarsuç örgütü üyelerinin yakalanması için operasyon yürütüyor. Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirilerek emniyet müdürlüğüne götürüldü.

POLİSİ GÖRÜNCE SARIYER'E KADAR KAÇTI

Kendisini gözaltına almaya gelen polisi Çengelköy'deki evinin kapısında görünce özel arabasıyla Sarıyer'e kadar kaçan ve orada yakalanıp gözaltına alınan Oktar ve cemaatine yönelik olarak yöneltilen "askeri casusluk" suçlamasının ise Türkiye'ye dair gizli belge ve bilgilerin İsrail İstihbarat örgütü MOSSAD üzerinden İsrail'e yapıldığı iddia ediliyor..

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Adnan Oktar ile beraber 235 şüpheli hakkında başlatılan operasyon devam ediyor.

İstanbul merkezli 5 ilde, Adnan Oktar suç örgütü üyesi oldukları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı çıkartılan 235 kişinin yakalanması için operasyon başlatıldı. İstanbul merkezli 5 ilde başlatılan operasyon kapsamında, Adnan Oktar gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Adnan Oktar suç örgütü üyelerinin yakalanması için operasyon yürütüyor.

Örgüt üyelerine yönelik soruşturma, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, çocukların cinsel istismarı, cinsel saldırı, reşit olmayanla cinsel ilişki, çocuğun kaçırılması veya alıkonulması, cinsel taciz, şantaj, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, siyasi ve askeri casusluk, dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, özel hayatın gizliliğini ihlal, resmi belgede sahtecilik, Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet, tehdit, cebir, iftira, halkı askerlikten soğutma, hakaret, suç uydurma, yalan tanıklık, nitelikli dolandırıcılık, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet, Vergi Usul Kanunu'na muhalefet, rüşvet, eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi, eziyet, kişisel verilerin kaydedilmesi, siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet" suçlarını kapsıyor.

Abluka altındaki ev böyle görüntülendi! Hepsi tek tek evlerinden alındı...

Abluka altındaki ev böyle görüntülendi! Hepsi tek tek evlerinden alındı...

EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

Sabaha karşı başlatılan operasyonda gözaltına alınan Adnan Oktar ve örgüt üyeleri sağlık kontrolünden geçirilerek emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Adnan Oktar operasyonunun ayrıntıları

Adnan Oktar ve örgütüne yönelik operasyon 4 ilde 120 adrese gerçekleşti. Gözaltına alınanlardan 106'sı kadın.

Sabah saatlerinde polis Adnan Oktar ve suç örgütüne yönelik  eş zamanlı operasyon başlattı.

Gözaltına alınan Adnan Oktar ilk açıklamasında yapılan oıperasyona şaşırdığını ifade etti.

Adnan Oktar operasyonunun ayrıntıları

4 İLDE 120 ADRESE OPERASYON

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Adnan Oktar ile beraber 235 kişi hakkında 4 ilde toplam 120 adreste operasyon gerçekleştirildi.

106 KADIN GÖZALTINDA

İstanbul, Ankara, Antalya ve Muğla'daki operasyonlarda gözaltı kararı verilenlerden 106'sının kadın olduğu öğrenildi.

Adnan Oktar operasyonunun ayrıntıları

İstanbul'da 22 ilçede 115 adres, Ankara'da 2 ilçede 3 adres ve Muğla ile Antalya'da 1'er adrese baskın yapıldığı öğrenildi.

11-40 YAŞLARI ARASINDA ÇOK SAYIDA ŞİKAYETÇİ VAR

Yaşları 11 ile 40 arasında değişen çok sayıda şikayetçi olduğu belirtildi. Operasyonda gözaltına alınanlar sağlık kontrollerinin ardından emniyet müdürlüğüne getirildi.

Adnan Oktar'ın gözaltı fotoğrafı

 

 

Adnan Oktar'ın gözaltı fotoğrafı


 

Güncellenme Tarihi : 11.7.2018 10:21

İLGİLİ HABERLER