Asayiş
  • 4.7.2009 17:30

AFGANİSTAN'DAKİ PATLAMADA 2 ABD ASKERİ ÖLDÜ, 4 ASKER YARALANDI

KABİL (İHA) - Afganistan'da Taliban militanlarına karşı son yılların en kapsamlı operasyonunu başlatan Amerikan ordusu, ülkenin doğusunda meydana gelen patlamada 2 askerini kaybetti.


Ordu sözcüsü Kd. Yz. Christine Sidenstricker, Amerikan güçlerinin Paktika şehrinde saldırıya uğradığını, meydana gelen patlamada 4 askerin de yaralandığını bildirdi. Sidenstricker konuya ilişkin daha detaylı bilgi vermedi.


4 bin Amerikan askeri ile 650 Afgan polisinin katıldığı operasyon, Taliban'ın kalesi konumundaki Helmand eyaletinin militanlardan temizlenmesi, militanların tedarik güzergahları arasındaki bağlantının kesilmesi ve halkın desteğinin kazanılmasını amaçlıyor.


Bu arada Amerikan birlikleri, Paktia'da direnişçiler tarafından kaçırıldığı belirtilen Amerikan askerini aramaya devam ediyor. Bir Amerikan askeri ile 3 Afgan, Salı günü ortalıktan kaybolmuştu. Şu ana kadar kayıp Amerikan askeriyle ilgili kamuoyuna açıklanmış bir bilgi bulunmuyor.
2001'deki Amerikan işgaliyle birlikte ağır bir darbe alan Taliban, geçmişte güçlü olduğu doğu ve güney bölgelerinde, son aylarda yabancı güçlere ve Afgan emniyet birimlerine yönelik saldırılarını sıklaştırmıştı.
Afganistan'daki güvenlik durumunun kötüye gitmesi üzerien ABD Başkanı Barack Obama, ülkeye 21 bin kişilik takviye birlik gönderilmesi talimatı vermişti. Afganistan'daki Amerikan asker sayısının yıl sonuna kadar 68 bine ulaşması bekleniyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:27

İLGİLİ HABERLER