Asayiş
  • 22.3.2018 15:57

Afrin'de el yapımı bomba patladı. 3 asker şehit oldu

Başbakan Yıldırım: El yapımı bomba patladı, 3 şehidimiz var

Başbakan Binali Yıldırım, Afrin'de 3 askerin şehit olduğunu açıkladı

Afrin'den acı haber geldi. Başbakan Binali Yıldırım, Afrin'de el yapımı bombanın patmaması sonucunda 3 askerin şehit olduğunu açıkladı.

Zeytin Dalı Harekatı ile terör örgütlerinden arındırılan Suriye'nin Afrin merkezindeki arama tarama çalışması sırasında teröristlerin kaçarken tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 3 şehit ve 3'ü ağır olmak üzere 6 askerin de yaralı olduğu bildirildi.

Sabah saatlerinde Afrin kent merkezinde mayın ve el yapımı patlayıcılara yönelik arama, tarama ve imha çalışması yürüten TSK birliklerinin faaliyeti sırasında teröristlerin tuzakladığı patlayıcı infilak etti.

"BUGÜN 3 ŞEHİDİMİZ VAR"

Yıldırım, "Zeytin Dalı Harekatı başarıyla tamamlandı. Şu anda temizlik yapılıyor. Maalesef teröristler giderken sağı solu EYP ile her tarafı tuzaklamışlar. Bunların temizliğini yaparken kayıplarımız da oluyor. Bugün 3 şehidimiz var. EYP temizliği yaparken şehit oldular." diye konuştu.

TSK'DAN AÇIKLAMA

TSK'dan yapılan açıklamada ise, "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 22 Mart 2018 tarihinde icra edilen arama tarama faaliyetleri esnasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda; üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır" denildi.

YARALANAN ASKERLER HASTANEYE SEVK EDİLDİ

Patlamada, faaliyete katılan askerlerden şehit ve yaralananlar oldu. Yaralanan askerler, kentte bulunan sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından tedavi için Hatay Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı.

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2018 17:33

İLGİLİ HABERLER