Asayiş
  • 18.3.2018 11:08

Afrin'de son durum... Özel Kuvvetler Afrin merkezinde!

Zeytin Dalı Harekatı'nın en kritik sürecine start verildi. Afrin ilçe merkezine Özel Kuvvetler'e bağlı askeri birlikler sızma operasyonu başlattı. Son dakika haberine göre, Afrin'in yüzde 65’inde ve ilçe merkezinde kontrolün sağlandığı öğrenildi

Zeytin Dalı Harekatı'nın en kritik sürecine sabah 04:15’de start verildi. Afrin ilçe merkezinde Özel Kuvvetler'e bağlı askeri birlikler 01:20’de sızma operasyonunu başlattı. 14 sektöre (bölüm) ayrılan ilçede operasyon ilk aşamada 7 farklı noktadan başladı.

Habertürk'ten Çetiner Çetin'in güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre, ilçenin yüzde 90’ında kontrolün sağlanmasının planlandığı önümüzdeki 72 saat içinde ise ev ev aramaların yapılacağı kaydedildi.

Bölgedeki güvenlik kaynakları, Özel Kuvvetler'e bağlı birliklerin ilçenin doğu ve batı yakasından operasyonu başlattığı, kuzey cephesinde ise ÖSO, PÖH ve JÖH’lerin eş zamanlı operasyona destek verdiği kaydedildi.

ANA ARTERLER VE 18 CADDEDE KONTROL SAĞLANDI

Daha önce 14 sektöre ayrılan Afrin ilçe merkezinde TSK ana arterleri ve 18 caddede kontrolü tamamen sağlamış durumda. Akşam saatlerine kadar operasyonun ara sokaklarda da sürdürülmesi planlanıyor.

İLK FOTOĞRAFLAR



OPERASYON KARARI

Son 72 saat içinde 150 bini aşkın sivilin ilçeyi terk ettiği operasyon öncesinde havadan ve fiziki koşullarla elde edilen istihbarat bilgileri eşleştirildi ve operasyona cuma akşam 18:00 sularında karar verildi. Ancak operasyona Çanakale Zaferi'nin 103 yılı münasebeti nedeniyle bugün 01:20'de başlandı.

Güvenlik kaynakları, evlerde temizlik işlemlerine 72 saat içinde hız verileceğini ve sivillerin güvenliği için insani yardımlar dahil bölgeye intikal edecek tüm yardım ve desteğin getirilmesi için çalışmalara bugün itibari ile hız verildiğini kaydediyorlar.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2018 11:14

İLGİLİ HABERLER