Asayiş
  • 25.5.2016 22:44

AK Parti o isimler için harekete geçti

AK Parti Grup Başkanvekilleri Naci Bostancı, İlknur İnceöz, Bülent Turan ve Coşkun Çakır'ın ortaklaşa yaptıkları basın açıklamasında, dün TBMM çatısı altında gerçekleştirilen CHP Grup Toplantısında; siyasetin adabı, ahlakı, nezaketiyle hiçbir şekilde bağdaşmayacak olaylar yaşandığı vurgulandı. Tribüne özellikle yerleştirildiği anlaşılan bazı grupların; tekrarlamaktan utanç duyulacak kimi sözleri, AK Parti'ye gönül veren milyonlara ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik olarak, bir grup coşkusu içinde söyleyebildiği ifade edilen açıklamada, bu sırada, kürsüde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçardoğlu'nun tüm bu yaşanan rezalete sadece seyirci olarak kaldığı, üstelik sanki hiçbir şey olmamış gibi konuşmasına devam ettiği kaydedildi.

KILIÇDAROĞLU'NUN DOKUNULMAZLIK DOSYASI TBMM BAŞKANLIĞINDA

HUKUKİ GİŞİMLER BAŞLADI

Açıklamada, şöyle denildi: "Bu açık küfürler karşısında itiraz etmek, en azından utanç duymak için, bırakın herhangi bir siyasi partinin üyesi olmayı sadece insan olmak dahi kafidir. Siyasi partiler birbirlerinin hasmı değil, memlekete hizmet yolunda farklı programlarını milletle paylaşarak ondan yetki alma rekabeti içinde olan kurumlardır. Bu rekabetin nezaketini korumak, asıl amaç olan millete ve ülkeye hizmet ilkesini her vakit hatırlamak, sonuçta aynı çatı altında aynı ülkenin insanları olarak yaşadığımızı unutmamak gerekir.

CHP'Lİ KILIÇDAROĞLU'NUN KÜFÜRLERİ!

Sayın CHP Genel Başkanının büyük umutlarla getirildiği genel başkanlık koltuğunu dolduramaması, partisini bir adım öne götürememesi, artık demirbaş bir statü haline geldiği anlaşılan ana muhalefet konumunu aşamaması dolayısıyla bir öfke içinde olduğunu anlayabiliyoruz. Bu şartlar altında millete, onun oy verme davranışına, emaneti verdiği kişi ve kurumlara karşı hakaret edilmesinin ya da ancak futbol vandallarında görülebilecek yakası açılmadık küfürlerin koro halinde söylenmesine rıza gösterilmesinin kimseye faydası yoktur."

CHP'NİN ERDOĞAN'A ALÇAK SALDIRISINA AK PARTİ'DEN TEPKİ

Açıklamada, nezaketin bittiği, ahlak sınırlarının aşıldığı yerde hukukun devreye girmesinin ve sadece başvuranlar adına değil toplumun ortak vicdanı adına da gerekenin yapılmasının olağan olduğu ifade edilerek, "AK Parti grup yönetimi olarak, CHP grup toplantısında atılan küfürlü sloganlar, hakaretler ve bunları durdurmak, susturmak için hiçbir şey yapmayan sorumlular hakkında hukuki girişimleri başlattığımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz." ifadesi kullanıldı.

Güncellenme Tarihi : 25.5.2016 22:49

İLGİLİ HABERLER