Asayiş
  • 29.8.2014 17:54

Akaryakıt istasyonunda bıçaklı biber gazlı soygun

ÇANAKKALE'nin Çan İlçesi'nde bir akaryakıt istasyonu, işyeri sahibinin oğlunun uyuduğu sırada yazıhane bölümüne pencereden biber gazı sıkan, uyanıp panikle kapıyı açan adamı tartaklayan kar maskeli soyguncular tarafından soyuldu. Güvenlik kameraları arızalı olan istasyonda, 4 bin lira çalıp kaçan şüphelilerin kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlatıldığı belirtildi. Olay, bugün saat 03.30 sıralarında, Çan-Bayramiç Karayolu üzerindeki Etili Köyü girişindeki akaryakıt istasyonunda meydana geldi. İddiaya göre kimliği belirsiz iki kişi, istasyonunun arkadaki bahçesinden yazıhane bölümüne sessizce yaklaştı. Şüpheliler, pencereden içeri biber gazı sıktı. Bu sırada yazıhanede uyuyan istasyon sahibinin oğlu 36 yaşındaki Cengiz Özay, gazdan etkilenip uyandı. Kar maskeli soyguncular, panikle kapıyı açan Özay'a bıçak ve sopayla saldırdı. Yaralı Özay'dan kasanın yerini öğrenen ve buradaki 4 bin lirayı alan soyguncular, kayıplara karıştı.

Özay, cep telefonuyla babası Mehmet İbrahim Özay'ı arayıp yardım istedi. İstasyona gelen baba Mehmet İbrahim Özay durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. Vücudunun çeşitli yerlerinden bıçak yarası bulunan Cengiz Özay ambulansla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Cengiz Özay'ın hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Jandarma şüphelilerin kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Baba Mehmet İbrahim Özay, "Oğlum gece istasyonda nöbetçiydi. Gece yarısı beni arayıp yardım istedi. 'İstasyonu soydular, ben de yaralandım' dedi. Hemen istasyonu gittim. Jandarma da olay yerine geldi. Kar maskeli ve iki kişi olduklarını anlatan oğlum, darp eden kişilerin kendisini öldüreceğinden korkup, kasayı göstererek paraları alıp gitmelerini söylemiş. Bu şekilde de canını kurtarmış. Yazıhane içinde yaşanan arbede nedeniyle kan izleri gördük. Ancak kısa bir süre önce istasyondaki güvenlik kameraları bozulmuştu ve bu yüzden de elimizde kayıt yok" diye konuştu.
Fatih DALDAL/ BAYRAMİÇ (Çanakkale), (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:13

İLGİLİ HABERLER