Asayiş
  • 22.8.2014 16:35

Alman aşıkları Türk bahçıvan öldürdü

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Alman turist 65 yaşındaki Peter ve 50 yaşındaki Kerstin Horvath çiftinin elleri ve ayakları bağlı halde ölü bulunmasının ardından jandarma ekipleri, çiftin kaldığı sitenin bahçıvanı Şeref Ö.'yü gözaltına aldı.

Alanya'ya 2 hafta önce tatil için gelerek bir sitenin 10'uncu katında daire kiralayan Alman Peter Horvarth ile eşi Kertsin Horvarth'tan uzun süre haber alamayan Almanya'daki yakınları, durumu Türkiye'deki güvenlik güçlerine bildirdi. Verilen adrese giden ekipler, 12 katlı apartmanın 10'uncu katındaki daireyi çilingire açtırdı. Evde yapılan aramada, çiftin cesetleri ayrı odalarda, yatak bazalarının içinde bulundu. Elleri ve ayaklarından iple bağlanmış, ağızları koli bandıyla kapatılmış çiftin, başlarına aldıkları darbe sonucu öldükleri belirlendi.

OTOPSİ YAPILIYOR

Jandarma ve savcılık incelemesinin ardından Alman çiftin cenazeleri, otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Otopsi işlemleri sürerken, çiftin Almanya'daki çocukları bugün Antalya'ya geldi. Peter ve 50 yaşındaki Kerstin Horvath çiftinin cenazelerinin, işlemlerin tamamlanmasının ardından Almanya'ya götürüleceği belirtildi.

BAHÇIVAN GÖZALTINDA

ntalya'nın Alanya ilçesinde tatil için kiraladıkları dairede elleri ve ayakları koli bantlarıyla bağlanmış halde battaniyelere sarılı vaziyette öldürülmüş olarak bulunan Alman çiftin cinayet olayıyla ilgili gözaltına alınan site bahçıvanı adliyeye sevk edildi.
Alanya'nın Mahmutlar Mahallesi'nde bulunan bir sitesinin 10'uncu katında bulunan daireyi 2 hafta önce tatil için kiralayan Peter Horvath (65) ve eşi Kerstin Horvath'den (50) 1 haftadır haber alamayan Almanya'daki yakınları durumu sitede oturan tanıdıklarına bildirmiş ve ihbar üzerine olay yerine çağrılan jandarma ekipleri çilingir yardımıyla daireye girmişlerdi. Daireye giren ekipler salonda Peter Horvath, yatak odasında ise Kerstin Horvath'ın elleri ve ayakları koli bantlarıyla bağlanmış olarak bazaların altına sokulmuş halde cesetleriyle karşılaşmışlardı. Olay yerinde savcılık tarafından yapılan incelemenin ardından cesetler otopsi yapılmak üzere morga kaldırılırken, olayla ilgili site bahçıvanı ve kapıcısının ifadesine başvurulmuştu. Aile ile ilgili çok şey bildiği ve sürekli çiftle birlikte olduğu belirlenen site bahçıvanı Şeref Ö.'nün en son 16 Ağustos günü Peter Horvath ve Kerstin Horvath ile birlikte elektrik faturasını ödemek için PTT şubesine gittikleri ve yine buradan birlikte ayrıldıkları belirlendi. Şüpheli Şeref Ö., Mahmutlar Jandarma Karakolu'nda ifadesi alındıktan sonra akşam saatlerinde jandarma ekiplerince Alanya Adliyesi Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı'na çıkartılırken, gazetecilerin "Cinayeti siz mi işlediniz" sorusuna ise "Ben öldürmedim" diye cevap verdi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:23

İLGİLİ HABERLER