Asayiş
  • 22.6.2018 02:35

Ankara'da 'Vikingler' operasyonu!

Başkentte hırsızlık zanlılarına yönelik düzenlenen  operasyonda, 13 kişi gözaltına alındı.

Özellikle hastane otoparklarında yaşanan hırsızlık olaylarına ilişkin  çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri,  kendilerine "Vikingler"    ismini veren hırsızlık çetesini 2 ay boyunca teknik ve  fiziki takibe aldı.

Ekipler, yaptıkları takip sonucunda çetenin, başta Ankara Atatürk  Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmak üzere bazı hastane otoparklarından araç  çaldığını ve parçaladıkları araçların lastiklerini Organize 88 Sanayi  Sitesi'ndeki lastikçilere sattıklarını, diğer parçalarını ise Ayyıldız Sanayi  Sitesi'nde bulunan bir depoda sakladıklarını tespit etti.

Polis ayrıca, başkalarının anlamaması için çetenin kendi üyeleri  arasında özel bir dil kullandığını da ortaya çıkardı. Buna göre, çetenin  çalınacak araca "sıva", çaldıkları araca "beton", çalıntı parçalara ise "moloz"  ismi verdiğini tespit etti.

"Vikingler" ismiyle operasyon başlatan ekipler, çete lideri Viking  lakaplı Murat A'nın da aralarında bulunduğu 13 kişiyi gözaltına aldı.

Çetenin çaldığı araçlar içerisinde Hollanda'da çalınan ve INTERPOL  tarafından aranan bir aracın da bulunduğu öğrenildi.

Çete lideri Murat A. emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı  mahkemece tutuklanırken diğer çete mensuplarının emniyetteki işlemleri devam  ediyor.

Hırsızlara göz açtırılmıyor

Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, bu yılın ilk beş ayında 150 oto  hırsızlık olayını aydınlattı. Alınan bilgiye göre alınan önlemler ve yürütülen  operasyonlar sonucunda, Ankara'da oto hırsızlık olaylarında geçen yıla göre yüzde  60'lık düşüş sağlandı.

Güncellenme Tarihi : 22.6.2018 02:36

İLGİLİ HABERLER