Asayiş
  • 25.10.2016 10:27

Antalya'da esrarengiz patlama

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası otoparkında henüz sebebi belirlenemeyen bir patlama meydana geldi. Patlamada 10 kişi hafif yaralandı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Çevreyolu üzerindeki otoparkında bu sabah 08.50 sıralarında patlama meydana geldi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Hayati tehlike içeren hernagi bir durum söz konusu değil. Yaralılar da birkaç cam sıyrığı dışında 10-12 civarında" dedi.

Otoparkta meydana gelen patlamaya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmazken, patlamanın terör kaynaklı olup olmadığı araştırılıyor. Patlama nedeniyle otoparkta bulunan araçlarda hasar meydana gelirken güvenlik birimleri, ikinci bir patlama ihtimaline karşı tedbirlerini artırdı.

Patlamanın şiddetiyle parçalanan cam kırıklarından yaralananlar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA
Antalya Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Menderes Türel, yaptığı açıklamada, patlamanın kaza sonucu meydana gelmiş olabileceğini söyledi. Türel, "Yaralıların hayati tehlikesi yok. Terör saldırısı olmayabilir" dedi.

Patlamanın meydana geldiği ATSO'nun Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin'de olayda can kaybı olmadığını teyit etti.



 

Türel HABERTÜRK TV'de şunları söyledi:

"Hayati tehlike içeren hernagi bir durum söz konusu değil. Yaralılar da birkaç cam sıyrığı dışında 10-12 civarında, tehlike söz konusu değil. Patlamanın nedeni emniyet birimleri değerlendiriyor. Dünyanın en önemli organizasyonlar, Antalya'da en ufak güvenlik tehlikesine yol açmadan tamamlandı. Kimsenin olmadığı, şehirden uzak binada, böyle bakınca bir terör eylemi gibi durmuyor. Ama her türlü araştırma yapılıyor. Bugün öğlen saatlerinde Ticaret Odası'na bir ziyaretim sözkonusuydu, bu ziyaretimizi gerçekleştireceğiz" dedi.

MENDERES TÜREL KONUŞMA YAPACAKTI
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, öğleden sonra ATSO Başkanı Davut Çetin'i makamında zirayet edecek ve saat 15.00'de meclis toplantısında işadamlarına konuşacaktı. Yaklaşık 150 işadamının katıldığı bu toplantı, yıllardır sabah yapılırken, geçen son toplantıda alınan kararla öğleden sonra yapılmasına karar verilmişti.

AJANSLAR

Patlamada otoparktaki bir araç tamamen parçalandı. 4-5 aracın da hasar gördüğü belirtiliyor. Olayın ardından ATSO binası boşaltılırken, patlamanın şiddetiyle parçalanan cam kırıklarından yaralananlar ambulanslarla hastanelere götürüldü. Olay sırasında binada bulunan bir görgü tanığı ise, "Ne olduğunu anlayamadık. Bir anda bütün camla indi. Herkes çığlık çığlığa dışarı kaçtı" sözleriyle yaşanan paniği anlattı.

 

Güncellenme Tarihi : 25.10.2016 10:51

İLGİLİ HABERLER