Asayiş
  • 27.2.2008 12:02

ARKADAŞI ÖZ YEĞENİNE TECAVÜZ EDERKEN İZLEDİ

      Adapazarı Yahyalar Mahallesi’nde 2 yıl önce 14 yaşındaki yeğeni B.U.’yu, iş arkadaşı Hakan K. ile aynı odaya kapatarak tecavüz etmesine yardımcı olduğu iddiasıyla yargılanan Ömer S., 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Küçük kızla ilişkiye giren Hakan K.'ya ise 13 yıl hapis cezası verildi.
      Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde karara çıkan dava konusu olay 31 Temmuz 2007 tarihinde Adapazarı Yahyalar Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre alkol bağımlısı olan Ömer S.(30) yeğeni 14 yaşındaki B.U.’yu telefonla çağırarak, arkadaşı Hakan K.'nin (27) Yahyalar Mahallesi’ndeki evine götürdü. Burada alkollü olarak beklediği belirtilen Hakan K., dayı Ömer S. ve yeğeni B.U.'ya niteliği belli olmayan hap verdi. Ancak genç kız hapı almayınca, Ömer S. yeğeni B.U. ile Hakan K.'yı aynı odaya sokarak kapıyı üzerlerine kilitledi. Hakan K. odada B.U.ya zorla tecavüz ettikten sonra genç kızı evine gönderdi. Hakan K. daha sonra B.U.’ya evlenmek istediğini söyleyince, genç kız Hakan K.’nın evine giderek burada 10 gün kaldı.
     
     DAYIYA 4, TECAVÜZCÜYE 13 YIL

      Olay, B.U.'nun annesinin polise başvurması üzerine ortaya çıktı. Hakan K. ve dayı Ömer S. hakkında, ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak’ ‘Çocuğun cinsel istismarı’ ve bu suçlara iştirak’ten dava açıldı.
      Dayı Ömer S. mahkemedeki ifadesinde, olay sırasında çok sarhoş olduğunu belirterek pişman olduğunu söyledi. Mahkeme ‘cinsel istismara yardımcı olmak‘ suçundan dayıya önce 8 yıl hapis verdi. Ancak bu cezayı sanığın pişmanlığı ve mahkemedi iyi hali nedeniyle 4 yıla indirdi.
      Mahkeme olay tarihinde 14 yaşında olan B.U.’ya tecavüz etmek suçundan yargılanan Hakan K.'yi ise önce 8 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ancak bu cezayı suçundan birden fazla işlenmesi nedeniyle 10 yıla çıkarttı. Mahkeme Hakan K.’yi, B.U.’yu alıkoyduğu için de ayrıca 3 yıl hapis cezası ile cezalandırdı. Karar Yargıtay tarafından da onaylanırsa kesinleşecek.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 13:40

İLGİLİ HABERLER