Asayiş
  • 21.10.2016 16:13

Artvin'de imza skandalı büyüyor

Yeşil Artvin Derneği’nin, Artvin Cerattepe maden projesini engellemek için maden şirketinin belgelerini Almanya’ya göndererek adeta ajanlık yaptığı ortaya çıkmıştı. Ülkemizdeki yasal bir şirketin Alman bankalarından kredi almaması için Almanya Ekonomi Bakanlığı’na mektup gönderdiği ortaya çıkan derneğin, gönderdiği mektubu Artvin’deki siyasi partiler ve STK’lara imzalattığı ortaya çıkmıştı. Söz konusu mektupta imzası bulunanlar böyle bir mektubu bilerek imzalamadıklarını çeşitli sebeplerle verdikleri imzaların bu mektuba iliştirilmiş olabileceğini ifade ettiler.

 İMZA SAHİPLERİ AÇIKLAMA YAPMAYA BAŞLADI:

Yeşil Artvin Derneği’nin, çeşitli bahanelerle Artvin’deki STK’lar, siyasi partiler ve şahıslardan aldığı imzaları ülkemizi Almanya’ya şikayet ettiği mektupta kullandığının anlaşılmasıyla ortaya çıkan skandaldan sonra imza sahipleri açıklama yapmaya başladı.

 SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI “ İMZA BANA AİT DEĞİL”

Saadet Partisi İl Başkanı Gültekin SOYDAN Almanya’ya yazılan mektuptan haberlerinin olmadığını ve böyle bir belgeye imza atmadığını açıkladı.

Saadet Partisi İl Başkanı Gültekin SOYDAN kendisinin bu belgeye imza atmadığını söyledi. Saadet Partisi İl Başkanı Gültekin Soydan basın mensuplarının belgeye imza atıp atmadığını sorması üzerine, " Saadet Partisi İl Başkanı olarak şahsen ben böyle bir şey imzalamadım ve yer altında bu zenginlikleri kalmamalı çıkarılması gerektiğine bununda kapalı galeri olarak olması yönünde” ifadelerde bulundu.

T.R.A.C. ARTVİN ŞUBESİ BAŞKANI ‘’YASAL HAKLARIMI KULLANACAĞIM”

Türkiye Radyo Amatörler Cemiyeti Artvin Şubesi Başkanı Hasan GÜLTEKİN şu ifadelerde bulundu “Gerçeği söylemek gerekirse bende bu Almanya’ya yollanan belgeyi basından duydum. Ben yaklaşık bir buçuk yıldır Yeşil Artvin Derneğinin hiçbir toplantısına katılmadım. Daha önceleri toplantıya katılanlara imza attırılıyordu. Ben onlara imza attım. Ben 657’ye tabi devlet memuruyum ben neyin suç olacağını ve nelere imza atılıp atılmayacağını çok iyi biliyorum. Fakat yurt dışına gidecek dosyaya ve belgelere imza atmadım. Belki de başka yerlerde imzam kullanılmış olabilir şayet kullanılmış olursa yasal yollarımı kullanacağım” ifadelerinde bulundu.

Önümüzdeki günlerde diğer kurum ve kişilerin de açıklama yapması ve imzalarının haberleri dışında kullanılmasına tepki göstermesi bekleniyor.

Yeşil Artvin Derneği’nin bu imzaları başka belgelerde de kullanıp kullanmadığı bilinmiyor. Konu ile ilgili yetkili mercilerin harekete geçmesi bekleniyor.

 

Güncellenme Tarihi : 21.10.2016 16:14

İLGİLİ HABERLER