Asayiş
  • 19.2.2017 13:23

Asker FETÖ'cüleri görünce böyle tepki gösterdi

Edirne'de, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) şüphelisi ailelerinin yanına gitmeye çalışan 4 kişi yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalışırken gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Pansuman nedeniyle hastanede olan bir asker ise 4 kişiyi görünce tepki gösterdi.

 

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Meriç ilçesi Karayusuflu köyü yakınlarında hakkında yakalama kararı bulunan ve yurt dışında olduğu belirlenen FETÖ şüphelisi eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Uluslararası İlişkiler Şube Müdürü Ufuk Gürsoy Yavuz'un eşi G. Yavuz (47), oğlu T.O. Yavuz (25) ve kızı M. Yavuz (24) ile şüpheliler Nihal ve İlhan Şahin'in oğlu F. Şahin'i (17) yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalışırken gözaltına aldı.

Bu kişilere organizatörlük yaptığı iddia edilen S.K. da gözaltına alınırken, şüphelilerin sınırdan geçmek için kişi başı 5 bin euroya anlaştıkları öğrenildi.

Şüpheliler jandarmadaki işlemlerin ardından sağlık kontrolü için Uzunköprü Devlet Hastanesine getirildi.

Bu sırada daha önce olduğu ameliyat nedeniyle pansuman için hastanede bulunan Uzunköprü'de vatani görevini yapan piyade er tepki gösterdi.

Piyade er, ağabeyinin gazi olduğunu söyledi, aileye "Nasıl ihanet edersiniz? Yazık, günah. Ben askerim. Gerçekten zoruma gidiyor" diye tepki gösterdi.

Adliyeye sevk edilen şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ERGENEKON BRİFİNGİ VEREN İSİM

Ailenin, geçtiğimiz yıllarda ABD’li diplomatlara Ergenekon brifingi veren İstihbarat Daire Başkanlığı Uluslararası İlişkiler Kurumunun eski şube müdürü ve Ufuk Gürsoy Y.'nin ailesi olduğu belirlendi. Ufuk Gürsoy'un halen firari olduğu öğrenilirken, ailesinin de yanına gitmek çalıştığı sanılıyor.

Güncellenme Tarihi : 19.2.2017 14:51

İLGİLİ HABERLER